Kommuneplan 2024 - giv din mening til kende!

Kommuneplanen sætter rammerne og retningslinjerne for Københavns udvikling de næste 12 år og den er nu i offentlig høring

Den kommende kommuneplan er i høring indtil den 24. oktober, og alle som er interesserede, kan sende et høringssvar. For at blive klogere på hvad forslaget til den kommende kommuneplan indeholder og hvad der er særligt relevant for Østerbro, inviterede vi til et åbent borgermøde den 2. oktober. 

Til borgermødet fik vi besøg af planchefen i Københavns Kommune, Mads Monrad Hansen. Han forklarede nærmere hvad en kommuneplan faktisk kan regulere, og hvilke emner og områder en kommuneplan ikke har indflydelse på. En kommuneplan indeholder mange forhold, som hvor tæt der kan bygges og parkeringsnormer ved nybyggeri, men kommuneplanen kan fx ikke bestemme hvilke boligformer, der skal bygges. Kommunen kan dog stille krav om minimum 25% alment boligbyggeri. Vi har været så heldige at få lov til at dele planchefens slides fra borgermødet. Find præsentationen via link nedenunder. 

En kommuneplan opstår ikke af sig selv. Der er altid et politisk bagland som beslutter hvad, der skal prioriteres. Derfor havde vi inviteret flere politikere fra Borgerrepræsentationen til at svare på spørgsmål og indgå i en dialog med spørgelystne østerbroere. Til mødet kunne man opleve Klaus Mygind (SF) og Morten Melchiors (Konservative) indgå i en debat op Østerbros udvikling. 

Vi opfordrer alle som har meninger om kommuneplanen til at sende et høringssvar via høringsportalen ”Bliv Hørt”. 

Find høringen om Kommuneplan 2024 via linket

Find mere information om Kommuneplan 2024 via linket