Bedre Byrum på Østerbro - forbind Bopa Plads med Århus Plads

Et nyt københavnerforslag er tikket ind på kommunens platform "København Taler" og du kan gå ind og stemme på det, så politikerne behandler forslaget.

En gruppe borgere, ledsaget af en suppleant i lokaludvalget har taget udgangspunkt i lokaludvalgets bydelsplansprojekt, "Løgstørgade" og indsendt et københavnerforslag til kommunens borgerinddragelsesplatform, København Taler. Københavnerforslaget er en videreudvikling af lokaludvalgets bydelsplansprojekt, som handler om at omdanne en del af Løgstørgade til en grøn, rekreativ gade. Lokaludvalget ser positivt på den drejning projektet nu har taget. 

Et københavnerforslag kan stilles af alle borgere over 15 år i København og alle borgere over 15 kan ligeledes stemme på forslagene. Hvis et københavnerforslag inden 6 mdr. opnår 2500 stemmer, bliver det behandlet i Borgerrepræsentationen.


I forslaget kan man blandt andet læse:

"Østerbro mangler uformelle grønne byrum, hvor vi kan mødes og være sammen. Bopa Plads og Århus Plads (også kaldet ’Piratlegepladsen’) på Østerbro fungerer i dag som sådanne små rekreative oaser. Ved at forbinde disse to små pladser ville der blive skabt et endnu større udendørs opholdssted til gavn for os alle. Bopa Plads og Århus Plads forbindes i dag af Løgstørgade. Det foreslås at fortovet i Løgstørgade gøres bredere for derved at skabe en naturlig korridor mellem de to pladser. Et bredere fortov ville skabe plads til grøn beplantning, plinter, bænke, cykelstativer etc. På den måde ville de to pladser åbne sig imod hinanden. Ved yderligere at ensrette trafikken i denne del af gaden og kun tillade gennemkørsel ud mod Århusgade ville området blive trygt for området brugere."


Lokaludvalget bakker op om københavnerforslaget og opfordrer alle som kan se det positive i at lave en grøn forbindelse og bedre opholdsmuligheder mellem Bopa Plads og Århus Plads (Piratlegepladsen), til at gå ind og stemme på forslaget.

Find bydelsplansprojektet her

Se og stem på københavnerforslaget her