Mødesteder for unge

Østerbro mangler uformelle steder, hvor unge kan mødes og hænge ud - det kan være udendørs opholdssteder i byrummet, men også indendørs mødesteder i fx kulturinstitutioner, skoler eller andet.

Østerbro mangler uformelle steder, hvor unge kan mødes og hænge ud. Det er steder, hvor det ikke koster noget at være og hvor man ikke skal være tilmeldt noget eller medlem af en forening eller klub. Det kan være udendørs opholdssteder i byrummet, men også indendørs mødesteder i fx kulturinstitutioner, skoler eller andet. Mødesteder for unge kan være både helt små ændringer i byrummet med nye byrumsmøbler og større tiltag, hvor der etableres større opholdszoner i tilknytning til skoler og kultur- og idrætsinstitutioner.

Billede
Visualisering af Løgstørgade
Løgstørgade som en grøn gade med plads til ophold

Projekt

Vis alle

Løgstørgade

De unge skal være med

De unge østerbroere er eksperterne i hvilke behov og ønsker de har til mulige mødesteder. Derfor vil lokaludvalget arbejde med at inddrage lokale unge når de enkelte projekter skal udvikles. Når nye mødesteder skal etableres i forbindelse med skoler og kulturinstitutioner, skal det være i samarbejde med relevante interessenter, som fx de enkelte skoler, kulturinstitutioner, kommunens forvaltninger og de unge. De konkrete projekter lokaludvalget vil arbejde med, vil krystallisere sig efter dialog med unge, fagprofessionelle indenfor ungeområdet og kommunens forvaltninger.



Løgstørgade - en levende del af byrummet

Et nyt, rekreativt byrum i Løgstørgade er et projekt Lokaludvalget vil arbejde med. Lokaludvalget ser store muligheder i Løgstørgade til at skabe et tiltrængt, rekreativt fællesområde for skolens elever og kvarterets beboere. Ved at erstatte skråparkeringspladserne bag ved skolen med et ca. 7,8 m bredt fortov med beplantning, plinter/bænke og cykelstativer dannes en indbydende korridor mellem Bopa Plads og Århus Plads. Man ville derved skabe et større aktivt byrum til gavn for hele Østerbro – og eleverne på Randersgades Skole i særdeleshed. Eleverne på skolen vil have naturlig adgang til området, gennem de allerede eksisterende tre døre ud mod Løgstørgade. Ved at ensrette trafikken og kun tillade gennemkørsel ud mod Århusgade ville området blive trygt for både fodgængere, elever og cyklister.

Randersgade Skole har Københavns mindste skolegård

Randersgades Skole ligger i krydset mellem Randersgade og Århusgade og har omkring 500 elever. Randersgade Skole har Københavns mindste skolegård, noget som begrænser elevernes muligheder for fri bevægelse, aktivitet og leg. Skolen håndterer de pladsmæssige begrænsninger med at benytte rekreative områder i nærheden, som Bopa Plads på den ene side af skolen og den trekantede piratlegeplads på Århus Plads ved den anden side af skolen. Løgstørgade forbinder de to områder.

Løgstørgade er en trist forbindelse mellem Viborggade og Århusgade

Forbindelsen mellem de to rekreative områder er den meget triste del af Løgstørgade, som forbinder Viborggade med Århusgade. Denne del af Løgstørgade er åben for trafik i begge retninger, og langs skolens bagside er der etableret skrå parkeringspladser. På den modsatte side af gaden er parkering forbudt. Fortovet på begge sider er ca. 2,8 m bredt og skaber ikke plads til andet end gennemgang. Vejbanen inklusive parkering – fra kantsten til kantsten – er ca. 10 m. Ved at omdanne parkeringspladser i Løgstørgade til en grøn, rekreativ gade med opholdsmuligheder for skolens elever og kvarterets unge, følger vi kommunens strategi med at nedlægge parkeringspladser til fordel for begrønning og opholdssteder. Ved at plante træer i Løgstørgade, er vi med til at nå træpolitikkens målsætning om flere træer i København og vi ønsker fokus på biodiversitet og bynatur når Løgstørgade omdannes til en grøn, rekreativ gade.

Løgstørgade som den er i dag