ReFashion Festival

Kom til minifestival om tøj, mode og bæredygtighed! Festivalen foregår i Villa Kultur på Østerbro og byder på spændende talks, workshops og foredrag om visible mending, greenwashing i modeindustrien, bæredygtige tøjvaner og meget mere

Kom til minifestival om bæredygtig mode

Deltag i praktiske workshops, bliv klogere på tøjindustrien, få inspiration til en mere bæredygtig garderobe, eller forny dit klædeskab med gratis genbrugsfund fra festivalens byttemarked.

ReFashion Days er en årlig minifestival om bæredygtig mode. En friendly reminder om at tænke over vores (alt for store) tøjforbrug i kølvandet på årets store forbrugsfest, Black Friday.

Festivalen foregår i Villa Kultur, Krausesvej 3, 2100 København Ø, og byder i løbet af dagen på spændende foredrag, inspirerende talks og praktiske workshops. Altsammen gratis. Og så slutter vi af med luksus-tøjbyttemarked og grønne drinks i Villa Kulturs smukke vinterhave.

Du bestemmer selv, om du vil deltage i hele festivalen eller blot dele af den. Bemærk blot at nogle af arrangementerne kræver tilmelding (først-til-mølle). Læs mere i beskrivelserne under programmet.

ReFashion er arrangeret af Østerbro Lokaludvalg og Miljøpunkt Østerbro.



 

Program

(med forbehold for ændringer)

Kl. 11.30 – 12.45: Velkomst ved arrangørerne, og foredrag om ”Greenwashing i modeindustrien” ved Vagn Jelsøe fra Forbrugerrådet Tænk

Kl. 12.45 – 13.00: Pause, snacks og forfriskninger

Kl. 13.00 – 16.00: Workshop om visible mending ved Anna Kjær Voss @Klimamusen, samt Repair Café med fokus på tøjreparationer

Kl. 16.00 – 17.00: ”Velkommen til fremtidens tøjkultur” ved modeblogger og forfatter Johanne Stenstrup @bedremode

Kl. 17.00 – 18.30: Byttemarked og grønne drinks i vinterhaven

Herunder kan du læse om festivalens forskellige workshops og foredrag.



”Greenwashing i modeindustrien” ved Vagn Jelsøe fra Forbrugerrådet Tænk

Er det OK, når Zalando markedsfører tøj som ”bæredygtigt”, når det alene handler om, at halvdelen af fibrene er økologiske? Hvad skal vi mene om, at modeindustrien italesætter sig selv som grøn, når hele dens forretningsmodel bygger på at få os til at købe stadig mere tøj, som er produceret under tvivlsomme forhold og sælges billigt for kun at blive brugt enkelte gange? Hvad er ”bæredygtigt tøj” i det hele taget? Vagn Jelsøe, chefkonsulent i Forbrugerrådet Tænk, fortæller om begrebet ”greenwashing” og hvordan vi kommer det til livs.

Hvornår: Lørdag d. 26. november kl. 11.30 – 12.45

Tilmelding: Foredraget er gratis, men tilmelding nødvendig. Send en mail til louise@miljopunkt-osterbro.dk

 

Workshop om visible mending ved Anna Kjær Voss @Klimamusen, og Repair Café med fokus på tøjreparationer

Lær at lappe huller med den populære teknik ’visible mending’. Blogger på @klimamusen, Anna Kjær Voss, underviser i forskellige reparationsteknikker og broderisting, så du ikke blot kan forlænge levetiden, men også højne affektionsværdien, af dit favorittøj. Alle kan deltage, da vi starter helt fra bunden. Anna sørger for materialer og for at man kan låne de nødvendige redskaber, men medbring gerne noget (hullet) tøj, der har brug for lapning eller dekoration. Du kan også få hjælp til tøjreparationer i det hele taget af frivillige fra Repair Café Østerbro, der stiller symaskiner osv. til rådighed og deler ud af deres store viden og ekspertise.

Hvornår: Lørdag d. 26. november kl. 13.00 – 16.00

Tilmelding: Foredraget er gratis, men tilmelding nødvendig. Send en mail til louise@miljopunkt-osterbro.dk

 

”Velkommen til fremtidens tøjkultur – fuld af glitter, grin og garderobeglæde” ved modeblogger og forfatter Johanne Stenstrup @bedremode

Johanne Stenstrup, medforfatter til bogen ”Klæd dig bedre” og blogger på @bedremode, fortæller om fremtidens tøjkultur. Kom hvis du vil have et bud på, hvordan en bæredygtig garderobe kan se ud (hint: den er ikke beige eller genanvendt), hvem vores nuværende tøjkultur er god ved (hint: det er ikke almindelige kvinder, som elsker tøj), og hvordan vi i fremtiden kan bygge en inkluderende, lokal og frodig modebranche (hint: det starter hjemme i dit skab!).

Hvornår: Lørdag d. 26. november kl. 16.00 – 17.00

Tilmelding: Foredraget er gratis, men tilmelding nødvendig. Send en mail til louise@miljopunkt-osterbro.dk

 

Byttemarked og grønne drinks i vinterhaven

Kom til luksus-byttemarked med fokus på kvalitet over kvantitet. Vi gør som i Sverige, hvor hver deltager kan medbringe op til 5 stykker tøj – det skal være i god stand og med lidt ekstra ’lækkerness’, så lad basisgarderoben blive derhjemme. For hvert stykke indleveret tøj får du en billet/token, som du så kan bruge til at shoppe løs i andres medbragte garderobeguld og glemte vidundere. Byttet foregår altså 1:1. Samtidig serverer vi grønne drinks i Villa Kulturs smukke vinterhave.

Hvornår: Lørdag d. 26. november kl. 17.00 – 18.30

Byttemarkedet er gratis, og tilmelding er ikke nødvendig.