Ny park i Nordhavn

På trods af at ydre Nordhavn i dag mest ligner en byggeplads med op mod 30 meter høje bunker af deponeret jord, er planerne om at skabe en stor ny park allerede godt i gang.
Fotograf
By og Havn

Næste skridt er at igangsætte en arkitektkonkurrence om indretning af den nye park på omkring 30 hektar. Konkurrencen forventes gennemført i første halvdel af 2025, hvor anlæg af parken er lidt længere ude i fremtiden med en forventet påbegyndelse i 2028.

Fokus på natur
Politikerne på rådhuset skal nu vedtage rammerne for konkurrencen, og lokaludvalget følger processen med spænding. 

Der er i oplægget til politikerne lagt op til, at konkurrencen skal bygge på 3 pejlemærker:

  • Vild natur som udgangspunkt
  • Vandet som særlig aktiv
  • Lyst til bevægelse

Lokaludvalgets forperson havde i forbindelse med teknik- og miljøudvalgets behandling søgt foretræde.

”I vores dialog med østerbroerne har, det primære ønske været at skabe en park med plads til vild natur” siger Allan Marouf, forperson for Østerbro Lokaludvalg. 

Derfor ærgrer det lokaludvalget, at der på teknik- og miljøudvalgets møde blev besluttet at ændre antallet af boldbaner fra de foreslåede 3-6 baner til 4-6 baner. Politikerne lagde samtidigt vægt på, at det med indretning af den nye park er vigtigt at se på at nedbringe det efterslæb, der er på københavnernes adgang til boldbaner set i forhold til øvrige kommuner.

Dette fokus bør dog ikke stå i vejen for, at aktiviteter i parken skal etableres med hensyn til naturen med blik for biodiversitet og bevaring af fredede dyr, mener Allan Marouf.

Lokal medbestemmelse 
Som en del af projektet, er der lagt op til, at der skal oprettes en følgegruppe, hvor lokale interessenter får mulighed for at følge processen og komme med input, hvor blandt andet lokaludvalget og Miljøpunkt Østerbro inviteres med.

”Vi ser frem til at deltage i følgegruppen sammen med andre gode kræfter. Og vi kommer til at kæmpe for det lokale ønske om vild natur, og at idrætsfaciliteter placeres stationsnært og i den sydlige del af parken – tæt på beboelse.” siger Allan Marouf.

Læs referatet fra teknik- og miljøudvalget

Læs mere om den kommende park hos By & Havn