Første etape af Nordre Frihavnsgade indviet

Det var med et flot fremmøde og god stemning vi markerede og officielt indviede første del af cykelgaden, Nordre Frihavnsgade, den 26. november.

I Østerbro Lokaludvalg har vi kæmpet i mange år for at få cykelgaden og nu er den endelig ved at blive til virkelighed. En cykelgade er en gade, hvor man først og fremmest må cykle - biler, busser og lastbiler skal faktisk blive bagved cyklerne, og må kun overhale, hvis forholdene tillader det.

Lokaludvalgets formand, Allan Marouf, er glad for den nye cykelgade, men anerkender, at der er udfordringer. Der opstår utrygge situationer når især bilisterne bruger gaden som de gør nu. Mange bilister kører nemlig som om det skulle være en almindelig bilgade - og giver ikke cyklisterne nok plads. Derfor bliver det afgørende, at der kommer fokus på bilisternes adfærd i gaden fremover.

Teknik- og miljøborgmester, Line Barfod (EL), deltog i fejringen og fra hende lød det blandt andet:

"Vi er alle vokset op med, at bilerne har førsteret overalt. Så det tager noget tid, før bilisterne har vænnet sig til, at de skal køre langsomt bag cyklisterne og tage hensyn.

Ligesom alle i dag er glade for gågader og pladser uden biler tror jeg også på, at cykelgader bliver et vigtigt bidrag til et København indrettet for mennesker og ikke for biler."

Vi ser frem til at cykelgaden står helt færdig - og vi alle sammen får lært at køre i cykelgaden på en god og sikker måde