En ekstra bid cykelgade til Østerbro

Mange har sikkert hørt om cykelgaden, Nordre Frihavnsgade, hvor strækningen mellem Trianglen og Strandboulevarden bliver omdannet til en cykelgade. Men hvad med den sidste del af gaden mellem Strandboulevarden og Østbanegade?

Kommunen har nu lavet et forslag om at gøre gaden grønnere med træer og plantebede. Gaden bliver samtidig cykelgade, hvor kørebanerne indsnævres for at sætte hastigheden ned og give cyklister forrang. Så er det op til Københavns Borgerrepræsentation at beslutte, om projektet skal realiseres.

Baggrunden for projektet er lokale beboerønsker om at gøre gaden grønnere og give mere plads til ophold og cykelparkering. Der har været lavet et forsøg i sommeren 2022 med opsætning af træer og bænke i gaden, og der har været god feedback fra beboere i nærområdet.

Lokaludvalget bakker op

Lokaludvalget bakker op om projektforslaget, og hilser velkommen at cykelgaden forlænges til at omfatte hele Nordre Frihavnsgade for at sikre en kontinuitet. Dog opfordrer lokaludvalget forvaltningen til at lære af udfordringerne, der har været ved anlægsarbejdet. Her peger lokaludvalget blandt andet på, at kommunen skal sørge for god og tidlig varsling af beboere og erhvervsdrivende i anlægsfasen.

Du kan høre mere om projektet og give din mening til kende når teknik- og miljøforvaltningen holder borgermøde.

Hvornår: Tirsdag den 24. januar kl. 17.30-19

Hvor: Østerbrohuset, Århusgade 103

 

Læs hele projektforslaget her