Begrønning af Kalkbrænderihavnsgade

Hvordan kan Kalkbrænderihavnsgade blive en grønnere gade med mere byliv? Vær med når Cobe arkitekter præsenterer forslag til en grønnere gade.

Lokaludvalget bakker op om begrønning af Kalkbrænderihavnsgade

Lokaludvalget er af teknik- og miljøforvaltningen og By & Havn blevet inviteret til at komme med input til et begrønningsprojekt på Kalkbrænderihavnsgade. Projektet er nu efterhånden så langt, at der snart kan præsenteres et konkret forslag.

Baggrunden for projektet er, at Borgerrepræsentationen i Budget22 har bevilget penge til at få lavet en foranalyse, der skal munde ud i et forslag til, hvordan Kalkbrænderihavnsgade (mellem Kastellet og Svanemøllestranden) kan begrønnes. Projektet er et samarbejde mellem Københavns Kommune og By & Havn.

Foranalysen skal undersøge:

  • Hvordan stedets bynatur styrkes (sammenhængende grøn identitet)
  • Hvordan der kan skabes omgivelser, der skaber bedre byliv med mulighed for ophold
  • Hvordan det kan gøres mere attraktivt for de bløde trafikanter at bevæge sig langs strækningen

Kalkbrænderihavnsgade er en 4-sporet ringvej med 21.000 køretøjer dagligt, og lokaludvalget har tidligere anbefalet, at hastigheden på strækningen sættes ned, blandt andet for at forbedre krydsningsmulighederne mellem Nordhavn og det gamle Østerbro. Det ligger dog ikke i foranalysen at undersøge trafikale forhold. Det er en præmis for opgaven af hastighedsgrænser og antallet af vejbaner bevares.

I januar afholdt Cobe arkitekter og By & Havn et borgermøde, hvor alle interesserede kunne komme og høre nærmere om projektet og komme med forslag og idéer. 

Lokaludvalget bakker op om projektet og opfordrer alle interesserede i at deltage i det andet borgermøde, der afholdes den 15. marts. Foranalysen skal efter planen, indgå i de politiske forhandlinger i forbindelse med Budget24.



Tilmeld dig borgermøde

15. marts kl. 17-18 

Cobe arkitekter, Orientkaj 4, stuen

2150 Nordhavn

Tilmeld dig via Billetto via link