Årsrapport fra Miljøpunkt Østerbro

22.05.2020
Miljøpunktet, som varetager den lokale miljøopgave, er klar med årsrapport og budget for 2019

Miljøpunkt Østerbro modtager drifts- og projektmidler fra Østerbro Lokaludvalg for at løfte den lokale miljøopgave på vegne af Østerbro Lokaludvalg, i henhold til Kommissorium for Lokaludvalg. I 2019 har Lokaludvalget og Miljøpunkt Østerbro haft ekstra meget fokus på tæt samarbejde.

I 2019 har der især været fokus på samarbejdet omkring at nedbringe luftforurening på Østerbro. I 2020 arbejder vi sammen videre med dette vigtige emne, og sætter i tillæg fokus på at fremme bæredygtigt forbrug, og at skabe en række konkrete begivenheder med dette som omdrejningspunkt. Helt specifikt har fagudvalget for Børn, Unge og Familie, samarbejdet med miljøpunktet om at søsætte forløbet ”Plastikposefrit Østerbro”. Projektet består i en række undervisningsforløb for folkeskoler på Østerbro, hvor der er blevet syet muleposer i genbrugsstof, som deles ud i bydelen.
Fagudvalget for Kultur, Fritid og Idræt er i gang med at arrangere en weekend fuld af aktiviteter der skal sætte fokus på modebranchens udfordringer med bæredygtighed. Weekenden kommer til at ligge sidst i november, og fungere som et alternativ til Black Friday.

Du kan læse hele årsrapporten her