Trods hedebølge og skybrud: Østerbroweekend i Fælledparken vel gennemført

Der blev hygget igennem sidste weekend i Fælledparken til 10-års jubilæet for Østerbroweekend

Det var ikke en nem opgave at gennemføre dette års Østerbroweekend. Udover Corona-krise og dertilhørende krav og restriktioner, blev der også afholdt Fodbold-em i Fælledparken i perioden op til og efter vores årlige bydelsfest. En hedebølge sendte brændende solstråler ned på festivalgængerne lørdag, imens søndag bød på regn og blæst. På trods af diverse forhindringer kunne vi den 19. og 20. juni åbne festivalpladsen med dans, musik, mad, hygge, politikerdebat og foreingsaktiviteter, og vi er så glade for at det lykkedes at fejre Østerbroweekends 10-års jubilæum!  

Begge dage bød på debat mellem repræsentanter fra Borgerrepræsentationen og de politiske partier. Debatten blev faciliteret af lokaludvalgsformand Allan Marouf, og der blev diskuteret fortætningspolitik og bebyggelse, dilemmaet mellem at prioritere idrætsfaciliteter eller grønne arealer i byfornyelsen samt en række andre interessante emner, som vi helt sikkert kommer til at høre meget mere om op til kommunalvalget den 16. november. Både lørdag og søndag blev det således tydeligt, at valgkampen op mod kommunalvalget er i fuld gang, og på Østerbroweekend var nogle af de lokale temaer på Østerbro oppe at vende.

Ballonklovnen var som altid et hit blandt børnefamilierne, ligesom der blev netværket og hygget blandt deltagende foreninger og borgere. Vores lokaludvalgsformand Allan Marouf lægger vægt på, at netop foreningerne er en hjørnesten i vores civilsamfund og opretholdelsen af dette. 

Målet med Østerbroweekend er nemlig især at skabe møder, netværk og samarbejde på tværs af bydelens aktører, især de frivillige foreninger. Vi arbejder løbende med at gøre Østerbroweekend bedre for de lokale foreninger og borgere. Hvis man som forening eller borger har idéer til, hvordan dette kan gøres, er man meget velkommen til at henvende sig til sekretariatet. Måske kan vi tage ved lære af arrangementer i andre bydele, landsdele eller organisationer? 

Send os dine idéer ved at klikke her.

Der skal lyde en stor tak til alle der slog vejen forbi Østerbroweekend enten lørdag eller søndag! Vi glæder os til næste år, hvor vi forhåbentligt kan vende tilbage til vores sædvanlige lokation og slippe for Corona-restriktioner!