Nytårshilsen fra Østerbro Lokaludvalg

Østerbro Lokaludvalg og formand Allan Marouf ser frem til igen at mødes med Østerbros borgere

I år er vi desværre blevet nødt til at aflyse den årlige nytårskur. Men aflysningen af nytårskur, betyder heldigvis ikke en aflysning af alle de andre projekter som ligger foran os i 2021.

Østerbro Lokaludvalg ser frem mod et år, hvor det forhåbentligt igen bliver muligt at møde Østerbros borgere ude i bydelen. Vi håber især på at få mulighed for at tage revanche med nogle af de store arrangementer, vi blev nødt til at aflyse i 2020. For selv om der kommer store internationale begivenheder som EM til Østerbro, kan vi skam også selv skabe liv her i bydelen!

Østerbroweekend holder 10-års jubilæum med en hyggelig bydelsfest i juni. Der bliver noget for både unge og gamle. Bydelens foreninger bliver inviteret til at vise deres muligheder frem, og så byder vi på musik, mad, underholdning og politikertaler til alle interesserede.

For 10 år siden afholdt Østerbro Lokaludvalg en ungekonference for at tage pulsen på, hvordan det er at være ung på Østerbro. Vi tager idéen op igen i år, fordi vi gerne vil have en stærkere relation til bydelens unge. Lokalpolitik og nærdemokrati vedrører alle aldersgrupper, så vi glæder os til at blive klogere på, hvordan det er at være ung på Østerbro i 2021.

Noget af det der fylder allermest hos borgerne på Østerbro, er ønsket om en grønnere bydel. Derfor ligger miljøindsatsen os fortsat meget på sinde, og vi kommer til at arbejde med miljø og klima på flere planer det kommende år. Et konkret eksempel bliver version 2.0 af den lille mini-festival ved navn Re-Fashion Days, som vi søsatte i 2020.Det bliver en et par dage med rig mulighed for at få viden og praktiske redskaber til, hvordan man kan få sig en lidt mere bæredygtig garderobe.

Arrangementernes omfang og format kommer naturligvis til at afspejle de begrænsninger og muligheder coronasituationen giver os i løbet af året. Vi håber for eksempel på, at det igen bliver muligt at afholde vores bankoarrangementer for bydelens ældre borgere.

Uanset hvordan smittesituationen kommer til at arte sig, er der nogle opgaver, som I kan være sikre på lokaludvalget vil gennemføre; det gælder for eksempel uddeling af puljemidler. Så her vil vi gerne opfordre jer til at være kreative og sætte gang i nogle projekter, der kan gavne Østerbro, når samfundet igen åbnes op. I Østerbropuljen kan alle søge op til 200.000 kr. til projekter der gavner Østerbro. Og i Lynpuljen kan unge mellem 15 og 25 søge op til 10.000 kr. til projekter.

Vi fortsætter naturligvis også det politiske arbejde, hvor vi taler med lokale og eksterne aktører, har kontakt til politikeren, skriver høringssvar osv. Vi kommer blandt andet til at følge en række trafikale sager. Fx vil vi undersøge, hvad en kommende Østlig Ringvej vil få af trafikal betydning for Østerbro. Og så er vi meget spændte på, hvorvidt Nordre Frihavnsgade bliver en cykelgade, på trods af at politiet foreløbigt har afvist kommunens ansøgning.
Og så kommer vi selvfølgelig til at lave borgerinddragelse. Hvis Corona-situationen tillader det, vil vi laver fysiske borgermøder eller tage ud med kaffevognen. Vi glæder os til igen at møde jer på Østerbro!