Kulturcenter Kildevæld udskydes igen

  • Effekt Arkitekter & Kant Arkitekter
Københavns Kommune har d. 20. marts valgt at ophæve kontrakten med Skou Gruppen på byggeriet af Kulturcenter Kildevæld.

24.03.2020
Ophævelsen af kontrakten betyder, at færdiggørelsen af kulturcenteret bliver sat på pause indtil der er fundet en ny entreprenør til at færdiggøre projektet. Det betyder, at byggeprojektet bliver yderligere forsinket. Byggeri København forventer at have en ny tidsplan klar for færdiggørelsen til sommer. På grund af den nuværende situation med Corona kan dette dog også risikere at blive udskudt.

Kommunen har valgt at ophæve kontrakten med Skou Gruppen, da det ikke længere findes, at entreprenøren er den rigtige til at løse opgaven, og at Kulturcenteret derfor vil blive hurtigere færdigt med en ny entreprenør. Skou Gruppen mener til gengæld, at projektet har været fyldt med fejl fra starten og at kommunen har været for sen til at reagere. Sagen får nu et retsligt efterspil.

Østerbro Avis har talt med lokaludvalgets formand, Allan Marouf, i forbindelse med sagen. Han udtaler, at han ikke tror, kulturcenteret står færdigt før kommunalvalget i november 2021. Der er ikke andet for end at vente og se, men sikkert er det, at borgerne på Østerbro står tilbage som de store tabere, der må vente endnu længere på deres nye kulturcenter.

Videre læsning