Årsberetning og årsregnskab Miljøpunkt Østerbro

Læs med om Miljøpunkt Østerbros mange gode tiltag og projekter i 2020

Som for alle andre var 2020 et meget anderledes år for Miljøpunkt Østerbro. For at takle Corona-nedlukningen og de dertilhørende restriktioner for at mødes, fokuserede miljøpunktet i 2020 især på udendørsaktiviteter og digitale tiltag, der tilsammen har gjort det muligt for Miljøpunkt Østerbro at nå en stor del af deres målsætninger. Miljøpunktet har på fornem vis været både fleksible og kreative i deres tilgang til at løfte den lokale miljøopgave i det forgangne år.

Mange aktiviteter rykkede udenfor, men også helt nye kom til. For eksempel har det nye koncept ”Spis dit Østerbro”, der sætter fokus på spiselige vilde planter i byen været en stor succes, som har fået stor opmærksomhed fra Østerbros skoler. Der har også været en del affaldsindsamlinger, til stor glæde for Østerbros gader, parker og pladser samt de mange frivillige der har givet et nap med i oprydningen af vores bydel.

Også enkelte indendørsarrangementer blev også gennemført. For eksempel Re-Fashion Days, et samarbejde med os i lokaludvalget. Gennem 3 dage satte vi fokus på bæredygtighed og mode i Villa Kultur. Der var foredrag og workshops, og selvom vi måtte begrænse os en hel del i forhold til deltagere, blev det en stor succes. Så glæd dig til efteråret, hvor vi gentager konceptet. Forhåbentligt kan vi også byde på byttemarked og flere store events i dette års udgave af mini-festivalen. Miljøpunkt Østerbro og Østerbro har også samarbejdet om projektet ”Plastikposefrit Østerbro” hvor frivillige syr stofnet af genbrugsmaterialer, som frit kan lånes af alle der har glemt at få en pose eller taske med, når de skal handle eller på biblioteket. Når verden åbner igen, glæder vi os til at dele dem med jer! De bliver delt ud til forskellige butikker og kulturinstitutioner på Østerbro, så hold øje.

Under nedlukningen har miljøpunktet prioriteret høj aktivitet på sociale medier samt guides og artikler på deres hjemmeside, som i øvrigt også har fået et løft. Det har resulteret i flere følgere, men miljøpunktet understreger i deres årsrapport, at virtuelle møder ikke kan erstatte de ”rigtige” borgermøder med inddragelse.

Læs årsrapporten her.