Nyhedsarkiv

1. Nov 2018

Østerbropuljens frister i 2019

I 2019 vil det igen være muligt at søge om økonomisk støtte til at afholde lokale projekter gennem Østerbropuljen.

Læs mere

31. Okt 2018

Kom til borgermøde om grønne overfladeløsninger for Strandboulevarden

Strandboulevarden skal skybrudssikres, men hvordan ser det ud på overfladen, når projektet er afsluttet? Og hvad med resten af strækningen mod Østerport?

Læs mere

25. Okt 2018

Kaffevognsdialoger om Kommuneplanstrategi 2018 på Østerbro

Københavns Kommune er i gang med at udvikle en vision for hele København frem mod 2031.

I den forbindelse vil vi rigtig gerne tage en snak om, hvordan fremtidens Østerbro skal se ud 

Læs mere

25. Sep 2018

Parktræf i Kildevældsparken onsdag d. 10. oktober kl. 16-18

Har du forslag eller gode idéer til hvordan de rekreative, landskabelige og biologiske værdier i Kildevældsparken kan forbedres, så kom og vær med når der afholdes parktræf.

Læs mere

17. Sep 2018

PARKTRÆF: AMORPARKEN OG FREDENS PARK Tirsdag d. 2. oktober kl. 16-18

Hvornår har du sidst besøgt Amorparken og Fredens Park på Østerbro?

Læs mere

11. Sep 2018

Nyt byggeri på grunden ved Jagtvej og Aldersrogade

Er du også blevet nysgerrig på hvad der sker på grunden ved Jagtvej og Aldersrogade? Så kom og hør om fremtidsplanerne for grunden.

Læs mere

7. Sep 2018

Budget 2019: Forhandlingerne er afsluttet. Se hvad det betyder for Østerbro

Så er Budgetaftalen for 2019 afsluttet. Vi har nået at kigge lidt på indholdet og flere af Østerbro Lokaludvalgs ønsker er kommet på.

Læs mere

6. Sep 2018

Skybrudsprojekt på Strandboulevarden

Østerbro skal skybrudssikres.

Kom forbi og hør nærmere om planerne for Strandboulevarden når Teknik- og Miljøforvaltningen, HOFOR og Østerbro Lokaludvalg svarer på spørgsmål og viser planerne for skybrudsprojektet.

Læs mere

5. Sep 2018

Budget 2019: Her er nogle af Østerbro Lokaludvalgs vigtigste ønsker

Inde på rådhuset er der fuld blus på budgetforhandlingerne for 2019. Vil du have et overblik over nogle af de ting som optager Østerbro Lokaludvalg, kan du læse om dem i denne uges udgave af Østerbro Avis. Budgetforhandlingerne forventes afsluttet snart.

Læs mere

5. Sep 2018

Vær med i dialogen, når Lokaludvalget får besøg af politikere

Har du lyst til at blive mere involveret i dit lokalområde og give dine synspunkter til kende? Så har du chancen i efteråret, hvor Lokaludvalget inviterer borgmestre og medlemmer af Borgerrepræsentationen til dialog.

Læs mere

22. Aug 2018

På tur med teknik- og miljøborgmesteren

Lokaludvalget havde på en solskinsdag i august besøg af Ninna Hedeager Olsen. På cykel viste vi borgmesteren steder på Østerbro, som trænger til forbedringer

Læs mere

1. Jul 2018

God sommer, Østerbro

Østebro Lokaludvalg ønsker alle en rigtig god sommer. Sekretariatet holder sommerlukket hele juli måned. 

Læs mere

29. Jun 2018

Blomsterbede og Bollywood

Der er lagt an til mange spændende aktiviteter på Østerbro hen over sommeren og til efteråret. Østerbro Lokaludvalg har på deres møde den 20. juni behandlet endnu en række ansøgninger til Østerbropuljen om støtte til lokale projekter. Der var 16 ansøgninger, og der er samlet bevilget 128.759 kr. i forbindelse med denne ansøgningsrunde.

Læs mere

26. Jun 2018

Borgerpanlundersøgelse: Østerbroernes holdninger til bydelens udvikling

I maj udsendte vi en undersøgelse om holdninger til bydelens udvikling gennem Østerbro Borgerpanel. Et stort tak skal lyde til de 2528 østerbroere, der har svaret på undersøgelsen. Læs her mere om østerbroernes top fem over ønsker til bydelens udvikling og hurtige facts om kollektiv trafik og grønt i byen.

Læs mere

25. Jun 2018

Utrygheden på Østerbro er lavere end i resten af byen

Københavns Kommune har offentliggjort tryghedsundersøgelsen for 2018. Af den fremgår det, at andelen af utrygge på Østerbro er lavere end gennemsnittet for hele København.

Læs mere

12. Jun 2018

Tak for en fantastisk Østerbroweekend

Stemningen var i top, da Østerbroweekend 2018 satte bydelens frivillighed og fællesskab på dagsordenen. Henover to dage havde Østerbro Lokaludvalg inviteret lokale foreninger, organisationer og østerbroere til at fejre vores bydel og vise frem for hinanden og for politikerne, hvad Østerbro kan byde på.

Læs mere

1. Jun 2018

Street art og fernisering på Strandboulevarden

Så går vores street art projekt på Strandboulevarden snart i gang igen. Fra midten af juni og hen over sommeren kan du endnu en gang se spændende street art kunstværker i midterrabatten langs Strandboulevarden. Vær med til at fejre resultatet, når vi holder fernisering fredag den 22. juni.

Læs mere

30. Maj 2018

De fik støtte fra Østerbropuljen

Der var mange ildsjæle, der havde benyttet sig af tilbuddet om at søge støtte hos Østerbropuljen. Lokaludvalget skulle derfor på deres møde i maj tage stilling til 22 spændende ansøgninger. Der blev samlet bevilget 271.075 kr. fordelt på 15 lokale projekter.

Læs mere

16. Maj 2018

Vi fejrer naboskab og fællesskab på Østerbroweekend den 9.-10. juni

Østerbro Lokaludvalg inviterer alle østerbroere til Østerbroweekend i Fælledparken, som igen i år bliver en bydelsfest med underholdning, musik, taler, mad og en masse aktiviteter.

Læs mere

2. Maj 2018

Vil du være med til at lave gadekunst på Strandboulevarden?

For andet år i træk skaber Lokaludvalget rammerne for, at lokale kunstnere eller kreative østerbroere kan lave gadekunst i midterrabatten på Strandboulevarden. I projekt "Street art på Strandboulevarden" får hver kunstner en simpel hvidmalet kube til at udsmykke i løbet af juni. Lokaludvalget dækker udgifter til materialer. Lyder det som noget for dig? 

Læs mere

25. Apr 2018

Digitalt borgerpanel hitter på Østerbro

På mindre end halvandet år har det digitale borgerpanel på Østerbro fået over 8.000 medlemmer. Er man fyldt 15 år og bor på Østerbro kan man blive en del af det digitale borgerpanel og besvare lokaludvalgets spørgeskemaer om bydelens udvikling.

Læs mere

4. Apr 2018

Søg støtte til projekter for unge gennem Lynpuljen

Er du ung, bor på Østerbro og står og mangler penge til et fedt projekt? Så skal du overveje at søge Lynpuljen. Næste frist er på søndag den 8. april.

Læs mere

23. Mar 2018

Nyt Østerbro Lokaludvalg

Da det nye lokaludvalg for første gang var samlet den 22. marts, var det for at konstituere sig. Dermed er det nye Østerbro Lokaludvalg nedsat, og på mødet blev der valgt en formand og to næstformænd. 

Læs mere

22. Mar 2018

Ingen cykelsti på Strandboulevarden i denne omgang

I de netop overståede forhandlinger om de ubrugte midler fra sidste års budget – overførselssagen – blev der ikke afsat penge til Strandboulevarden. Med i forhandlingerne var ellers et forslag om at anlægge en cykelsti på Strandboulevarden fra Vordingborggade i forbindelse med skybrudssikring af boulevarden. Forslaget er ikke kommet med i den endelige aftale.

Læs mere

21. Mar 2018

Overførselssag 2017-18

Overførselssagen 2017-18 er vedtaget. Partierne bag Budget 2018 (Socialdemokratiet, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti og Dansk Folkeparti) har onsdag den 21. marts indgået en aftale om de midler, der er tilovers eller ubrugt fra Budget 2017. Aftalens overordnede fokus er udbygning af daginstitutioner og skoler, kultur- og fritidstilbud, indsats for udsatte områder og fremkommelighed. 

Læs mere

8. Mar 2018

Sæt kryds i kalenderen den 9.-10. juni

Traditionen tro afholder Østerbro Lokaludvalg Østerbroweekend i Fælledparken den 9. og 10. juni – vores bydelsfest for hele Østerbro med underholdning, musik, taler og aktiviteter. Og som altid inviterer vi bydelens foreninger til at præsentere deres tilbud for østerbroerne. Sæt derfor allerede kryds i kalenderen nu.

Læs mere

8. Mar 2018

Søg støtte til aktiviteter på Kulturhavn Festival i Nordhavn

Skal du og din forening deltage på Kulturhavn Festival i Nordhavn den 24.-26. august med sjove, skæve eller interssante aktiviteter? Så kan du søge Østerbro Lokaludvalgs Kulturhavnspulje, som støtter kulturelle eller kunstneriske aktiviteter, der foregår i Nordhavn under festivalen.

Læs mere

7. Mar 2018

Sekretariatet holder påskelukket

Sekretariatet for Østerbro Lokaludvalg holder påskelukket i uge 13. Vi er tilbage igen den 3. april, og vi ønsker alle en god påske.

Læs mere

6. Mar 2018

Fastelavnshygge

Tak til alle børn og voksne, der trodsede kulden, og i søndags mødte op til en hyggelig fastelavnsfest i Fælledparken. Der blev slået katten af tønden og spist fastelavnsboller, og der var varm kakao og kaffe til de frosne hænder.

Læs mere

1. Mar 2018

Valgaften 2018 – 14 nye foreningsrepræsentanter er valgt

Tirsdag den 27. februar mødte 45 foreningsrepræsentanter op i Østerbrohuset for at vælge, hvem der skal sidde i Østerbro Lokaludvalg de næste fire år. Efter en spændende aften kan vi nu sige stort tillykke med valget til de 14 nyvalgte medlemmer. 

Læs mere

26. Feb 2018

De fik støtte fra Østerbropuljen

Der er udsigt til en lang række aktiviteter i bydelen i foråret og hen over sommeren. Mange havde benyttet chancen og sendt en ansøgning om støtte til et lokalt projekt hos lokaludvalgets pulje – Østerbropuljen.

Læs mere

22. Feb 2018

Kom til fastelavnsfest i marts

Østerbro Lokaludvalg inviterer alle Østerbros børn til fastelavnsfest søndag den 4. marts kl. 10-12 i Fælledparken. Så hvis du ikke kan få nok af at slå katten af tønden, eller hvis dit fastelavnskostume skal luftes endnu en gang, så kom med og slå dig løs.

Læs mere

14. Feb 2018

48 tilmeldinger til valgmødet den 27. februar

Så er tilmeldingsfristen til valgmødet den 27. februar overstået, og vi har fået 48 tilmeldinger. Det er på valgmødet, at pladserne til det nye Østerbro Lokaludvalg besættes. Du er velkommen til valgmødet som tilskuer, men giv os gerne besked inden, så vi ved, hvor mange vi bliver. 

Læs mere

9. Feb 2018

Valg til Østerbro Lokaludvalg - sidste chance for tilmelding

Så er det nu, du skal på banen, hvis du gerne vil stille op til Østerbro Lokaludvalg, eller hvis du vil gerne vil være med til at bestemme, hvem der skal sidde i Lokaludvalget. Der er tilmeldingsfrist til valgmødet på tirsdag den 13. februar kl. 12. Hvis du stadig ikke er helt med på, om lokaludvalgsarbejdet er noget for dig, så se med på vores lille film her.

Læs mere

30. Jan 2018

Kom med dine kommentarer til det nye busnet

Mandag den 30. januar præsenterede Movia og Økonomiforvaltningen deres forslag til det nye busnet på et borgermøde for 200 østerbroere. Næste skridt er, at Lokaludvalget på deres møde den 21. februar beslutter et høringssvar til busnettet, og vi vil gerne høre dine kommentarer. Skriv dem til os senest den 13. februar, så sender vi dem med.

Læs mere

9. Jan 2018

Kom til borgermøde om ændringer af busruter

Når Metro Cityringen åbner i juli 2019, skal busnettet i hele København tilpasses. Bus, tog og metro skal bindes sammen i et sammehængende kollektivt trafiknet, og det betyder, at buslinjerne på Østerbro bliver omlagt. Kom med til borgermøde mandag den 29. januar og bliv klogere på det nye busnet, som det kommer til at se ud i 2019.

Læs mere

8. Jan 2018

Kom med til nytårskur

Østerbro Lokaludvalg skyder det nye år i gang med at invitere til nytårskur torsdag den 25. januar 2018 kl. 16-18 i Krudttønden!

Læs mere

8. Jan 2018

Årets første puljefrist

Vi tager hul på et nyt år, og det betyder, at Østerbro Lokaludvalg igen åbner op for ansøgninger til Østerbropuljen, hvor du kan søge om støtte til spændende aktiviteter, der kan skabe liv og netværk i bydelen. Så hvis går du rundt med et godt projekt i ærmet og bare mangler de økonomiske midler til at realisere dine idéer, så send os en ansøgning inden den 15. januar 2018 kl. 12

Læs mere

21. Dec 2017

Beretning om året der er gået

Endnu et år er gået, og vi ønsker alle på Østerbro et rigtig godt nytår! I løbet af 2017 har vi særligt sat fokus på vores rolle som bindeled mellem bydelen og politikerne og på at styrke bydelsfællesskabet på Østerbro. Og så er der tre hurtige fra året, der er gået.

Læs mere

21. Dec 2017

Glædelig jul til alle

Østerbro Lokaludvalg ønsker alle en rigtig glædelig jul. Sekretariatet holder julelukket fra den 22. december og er tilbage igen den 3. januar 2018. Vi ses i det nye år.

Læs mere

19. Dec 2017

Borgermøde om Århusgadekvarteret

Teknik- og Miljøforvaltningen har sendt tillæg nr. 3 til lokalplanforslaget for Århusgadekvarteret i Nordhavn i høring, og inviterer i samme ombæring til borgermøde om forslaget mandag den 22. januar 2018 kl. 19-21.

Læs mere

7. Dec 2017

Måling af luftforurening fra krydstogtskibe

På dage med pålandsvind er der mere forurening på Langelinie end på H.C. Andersens Boulevard, når krydstogtskibe lægger til kaj, viser ny rapport fra Det Økologiske Råd, som anbefaler strøm til skibene i havnen.

Læs mere

6. Dec 2017

Oplev Københavns nye tunnel på cykel

Har du nogensinde prøvet at cykle i en biltunnel? Nu får du chancen. Et af byens største anlægsprojekter, Nordhavnsvej, er færdigt  og det skal fejres. Kom med til indvielsen søndag den 17. december kl. 11-14 på Svanemøllens Kaserne. Det er første og sidste gang, muligheden byder sig for at opleve tunnelen på cykel.

Læs mere

29. Nov 2017

Indvielse af Linje 14's nye rute

Den 10. december får buslinje 14 ny rute mellem Ryparken og Trianglen. Kom med når Østerbro Lokaludvalg fejrer den nye rute med en indvielsestur og slutter af med at byde på en varm kop kaffe på Trianglen. Vi mødes kl. 11 søndag den 10/12 på hjørnet af Jagtvej og Østerbrogade.

Læs mere

27. Nov 2017

Julearrangement for ældre på Østerbro

Traditionen tro inviterer Østerbro Lokaludvalg bydelens ældre til en hyggelig juleeftermiddag i samarbejde med Plejeboligcentret Fælledgården. Kom og nyd 2. søndag i advent sammen med andre ældre fra Østerbro.

Læs mere

14. Nov 2017

Lån et lokaludvalgsmedlem

Der skal vælges et nyt lokaludvalg i starten af 2018, og alle foreninger i bydelen kan opstille en kandidat til valget. Men hvad er det nu lige, Østerbro Lokaludvalg laver? 
Hvis du gerne vil vide mere om Lokaludvalget, og hvordan du kan være med, så rykker vi gerne ud og tegner og fortæller på bestyrelsesmøder, generalforsamlinger eller netværksmøder. 

Læs mere

10. Nov 2017

Det mener Østerbro Borgerpanel

I løbet af september og oktober har vi brugt vores digitale borgerpanel 3 gange til at få østerbroernes input til forskellige emner i bydelen. Et stort tak skal lyde til de mange, der har svaret. Se de samlede resultater af de 3 undersøgelser her.

Læs mere

10. Nov 2017

Ny viden om butikslivet på Østerbro

Østerbro Lokaludvalg har indgået et samarbejde med Østerbro Handelsforening og COWI for at blive klogere på handelslivet på Østerbro – særligt på de store handelsgader Østerbrogade og Nordre Frihavnsgade. COWI har stået for udførslen af en stor detailhandelsundersøgelse, som nu er færdig.

Læs mere

18. Okt 2017

Bydelsplan for Østerbro 2017

Så er den her – Østerbros nye bydelsplan! Lokaludvalget har arbejdet med bydelsplanen siden sommeren 2016. Nu har den været på runde i Københavns Kommunes forskellige forvaltninger, og den er som sidste skridt blevet godkendt af Københavns Borgerrepræsentation. 

Læs mere

18. Okt 2017

Genåbning af Lersø Parkallé forsinkes yderligere

Renoveringen af broen over Lersø Parkallé blev forsinket af sommerens våde vejr. Efter skybruddet den 17. september på Østerbro, blev projektet yderligere forsinket, da entreprenørens byggeplads blev oversvømmet. Derfor er genåbningen af Lersø Parkallé nu udskudt til starten af november.

Læs mere

13. Okt 2017

Sekretariatet holder efterårsferie

Sekretariatet for Østerbro Lokaludvalg holder eftersferie den første halvdel af uge 42. Vi holder lukket mandag og tirsdag, men fra onsdag den 18. oktober er vi tilbage på pinden igen.

Læs mere

5. Okt 2017

København får et ungeråd!

Kalder alle unge! Til november 2017 får København et ungeråd, og ungerådet kommer til at arbejde direkte sammen med politikerne i Københavns Kommune. Hvis du er mellem 12-20 år og har holdninger til din by, kan du stille op som kandidat frem til den 27. oktober. Lyder det som noget for dig eller for en teenager, du kender? Spred ordet!

Læs mere

5. Okt 2017

Borgermøde om fremtidens kulturtilbud på Østerbro

Kom og vær med, når Østerbro Lokaludvalg inviterer en række kommunalpolitikere til debat om kultur- og fritidstilbud på Østerbro og i Nordhavn den 24. oktober kl. 19-21.

Læs mere

4. Okt 2017

Søg støtte til lokale aktiviteter og projekter

Har du en idé til et projekt, der skaber dialog og netværk i bydelen? Så søg Østerbropuljen! Næste frist er den 23. oktober kl. 12. Læs mere om de særlige regler ved denne puljefrist her.

Læs mere

28. Sep 2017

Kom med til borgermøde om forhold for ældre på Østerbro

Kom og vær med, når Østerbro Lokaludvalg inviterer en række kommunalpolitikere til debat om ældre medborgeres forhold og kommunal service til ældre den 10. oktober kl. 19-21.15.

Læs mere

27. Sep 2017

Første spadestik til Kulturcenter Kildevæld er taget

Tirsdag den 26. september blev der taget endnu et skridt i retning af opførslen af et kulturcenter på ydre Østerbro, da tre af Københavns borgmestre tog det første spadestik til Kulturcenter Kildevæld.

Læs mere

20. Sep 2017

Kom med til første spadestik for Kulturcenter Kildevæld

Kulturcenter Kildevæld bliver det nye kulturcenter beliggende ved Kildevældsskolen og Kildevældsparken på Ydre Østerbro. Det nye kulturcenter kommer til at være kvarterets nye samlingssted.

Læs mere

8. Sep 2017

Budget 2018: Flere af Lokaludvalgets ønsker imødekommet

Natten til fredag landede budgetaftalen for næste års økonomi, og i Østerbro Lokaludvalg er vi glade for resultatet. Flere af de ønsker vi har sendt ind til politikerne, er kommet med i aftalen. Bl.a. projekt Nordre Frihavnsgade som cykelgade og cykel- og gangbro over Svanemøllens Kaserne til Sankt Kjelds Kvarter.

Læs mere

7. Sep 2017

Østerbro Borgerpanel: Én måned, tre spørgeskemaer

Siden Lokaludvalget i december 2016 oprettede Østerbro Borgerpanel, har mere end 8.400 østerbroere tilmeldt sig. Det er vi meget glade for, fordi det betyder, at vi kan få input fra en stor del af bydelens borgere, når vi fra midten af september og en måned frem udsender tre forskellige spørgeskemaer om forholdene på Østerbro. Hvis du ikke er tilmeldt vores digitale borgerpanel, kan du stadig nå det. 

Læs mere

4. Sep 2017

Sekretariatet er tilbage på Østerbro

Efter en kort periode på Københavns Rådhus, har sekretariatet for Østerbro Lokaludvalg nu fundet lokaler på Østerbro. Vores nye adresse hedder Jagtvej 169A, tæt ved Vibenshus Runddel.

Læs mere

30. Aug 2017

Nu skal østerbroerne til at sortere bioaffald

Københavns Kommune lancerer ny affaldssortering, der gør det muligt at genanvende og udnytte ressourcerne i bioaffald. Fra uge 36 kan du derfor som østerbroer smide dine æggeskaller, kaffegrums og andet madaffald i en særlig affaldsbeholder, så det kan omdannes til biogas og gødning.

Læs mere

28. Aug 2017

Genåbningen af Lersø Parkallé bliver forsinket to uger

Siden marts har Teknik- og Miljøforvaltningen været i gang med at renovere vejbroen, der fører Rovsingsgade over Lersø Parkallé. Arbejdet på Rovsingsgade afsluttes som planlagt i udgangen af september, så vejen igen kan benyttes som normalt. Til gengæld er arbejdet under broen blevet forsinket, og genåbningen af Lersø Parkallé udskydes.

Læs mere

16. Aug 2017

Ny nærgenbrugsstation i Nordhavn - vær med til åbning

Snart åbner en ny nærgenbrugsstation i parkeringshuset i Helsinkigade 26 i Nordhavn, og det bliver lettere at sende gamle batterier og udtjent elektronik til genanvendelse i Nordhavn. Kom med til indvielse fredag den 18. august kl. 14.30-17.00 med festlige aktiviteter for børn og voksne. 

Læs mere

9. Aug 2017

Kulturhavn 2017 i Nordhavn

Nordhavn vil være fuld af aktiviteter sidste weekend i august, den 25.-27., når havnefesitvalen Kulturhavn 2017 løber af stablen. Festivalen har aktiviteter i hele Københavns Havn, og på Østerbro vil aktiviteterne være centreret omkring Göteborg Plads i Nordhavn.

Læs mere

7. Aug 2017

Mød os i løbet af august til en god kop kaffe

I løbet af august tager Østerbro Lokaludvalg igen ud med en kaffevogn for at præsentere vores bydelsplan for jer østerbroere i de kvarterer, vi endnu ikke har været i. 

Læs mere

24. Jul 2017

Søg Østerbropuljen til efterårets aktiviteter!

Næste frist for at sende din ansøgning er den 14. august kl. 12.00.

Læs mere

11. Jul 2017

Høring om Marmormolen - kom med til borgermøde

Københavns Kommune og Østerbro Lokaludvalg inviterer til borgermøde tirsdag den 29. august kl. 19 om et tillæg til lokalplanen for Marmormolen. Lokalplanen skal muliggøre et virksomhedsdomicil i starten af Marmormolen ud mod Kalkbrænderihavnsgade.

Læs mere

7. Jul 2017

God sommer, Østerbro

Østebro Lokaludvalg ønsker alle en rigtig god sommer. Sekretariatet holder sommerlukket resten af juli måned. 

Læs mere

16. Jun 2017

Hjælp os med at udpege ikoniske træer på Østerbro

Københavns Kommune har brug for hjælp til at finde byens helt særlige ikoniske træer, som vi skal passe ekstra godt på. De ikoniske træer findes mange steder i byen, men vi er særligt interesseret i dem, som står på kommunale arealer – altså dem langs vejene, på byens pladser, foran biblioteket eller i skolegården.

Læs mere

14. Jun 2017

En vellykket Østerbroweekend

Der var bydelsfællesskab på programmet, da Østerbroweekend 2017 løb af stablen i Fælledparken den 10. og 11. juni. Der blev snakket, danset, lyttet og etableret kontakter på tværs af borgere, foreninger, Lokaludvalg og politikere. 

Læs mere

7. Jun 2017

Kom med til byrumsfest på Lundehustorvet

Bispebjerg Lokaludvalg inviterer til morgenmadsbord, taler og debat om udviklingen af Lundehustorvet - også kaldet Faktatorvet. Det foregår lørdag den 17. juni kl. 10-15, og alle er velkomne.

Læs mere

6. Jun 2017

Københavnske skoler søger nye samarbejdspartnere til Coding Class CPH

Coding Class CPH er et Åben Skole-projekt, hvor skoler og virksomheder samarbejder om at give elever mulighed for at arbejde med kodning og innovation både i og uden for skolen. Københavns Kommune søger nye virksomheder, der vil indgå i projektet i det kommende skoleår 2017-18.

Læs mere

26. Maj 2017

Ses vi til Østerbroweekend 2017?

Så er programmet for Østerbroweekend færdigt, og Lokaludvalget inviterer alle østerbroere til en bydelsfest for hele familien i Fælledparken den 10. og 11. juni kl. 10-15. I år har vi fået ny placering i Fælledparken – find os ved basketbanen tæt ved indgangen fra Gunnar Nu Hansens Plads og P. H. Lings Allé.

Læs mere

23. Maj 2017

Hør om Østerbro Lokaludvalgs visioner for bydelen over en kop god kaffe

Østerbro Lokaludvalg har færdiggjort teksten til den tredje bydelsplan for Østerbro, og nu vil vi gerne præsentere den for jer østerbroere.

Læs mere

9. Maj 2017

Street art fernisering

I den sidste halvdel af maj opsætter Østerbro Lokaludvalg 5-7 kuber på Strandboulevarden, og vi har inviteret kunstnere til at udsmykke kuberne, så de vil de pynte på boulevarden hen over sommeren. Kom med til fernisering og se de færdige street art-kuber fredag den 2. juni. 

Læs mere

9. Maj 2017

Butiksliv på Østerbro

Østerbro Lokaludvalg har indgået et samarbejde med COWI og Østerbro Handelsforening for at blive klogere på handelslivet på Østerbro – særligt på de store handelsgader Østerbrogade og Nordre Frihavnsgade.

Læs mere

8. Maj 2017

Sæt kryds i kalenderen den 10.-11. juni til Østerbroweekend

Østerbro Lokaludvalg inviterer alle østerbroere til Østerbroweekend i Fælledparken, som igen i år bliver en bydelsfest med underholdning, musik, taler, mad og en masse aktiviteter.

Læs mere

5. Maj 2017

Søg Østerbropuljen – frist den 15. maj kl. 12

Østerbropuljen kan søges til lokale netværksdannende, bydelsrettede og dialogskabende projekter. Næste ansøgningsfrist er 15. maj kl. 12.00.

Læs mere

10. Apr 2017

Påskelukket

Sekretariatet for Østerbro Lokaludvalg holder påskelukket. Vi er tilbage igen den 18. april, og vi ønsker alle en god påske.

Læs mere

4. Apr 2017

Tilbud til de lokale foreninger

Vi er fuld gang med at planlægge Østerbroweekend den 10.-11. juni i Fælledparken, som bliver en bydelsfest for hele Østerbro. Som lokal forening kan I stadig nå at melde jer til weekenden og præsentere jeres tilbud for østerbroerne. Kontakt os inden den 24. april.

Læs mere

31. Mar 2017

Ny bydelsplan til Østerbro

Østerbro Lokaludvalg har siden sommeren 2016 arbejdet på en ny bydelsplan, der gældende fra 2017-2021. Nu er det sidste punktum sat, og Lokaludvalget godkendte planen på deres møde den 29. marts. Der følger nu en videre proces med høring i kommunens fagforvaltninger og endelig godkendelse i Borgerrepræsentationen. 

Læs mere

30. Mar 2017

Overførselssag 2016-17

Tirsdag den 21. marts indgik partierne i Københavns Borgerrepræsentation en aftale om Overførselssagen 2016-17 (de midler, der er tilovers eller ikke brugt fra Budget 2016). Forhandlingerne havde fokus på at afslutte 10 års indsats for at få sat alle byens skoler i stand, og aftalen er også blevet kaldt Skole- og renoveringspakke 2017.

Læs mere

29. Mar 2017

Vores ladcykel kan igen lånes ud

Vi får hjælp af Miljøpunkt Østerbro til at låne vores ladcykel ud igen, da sekretariatet midlertidigt er rykket til Københavns Rådhus. 

Læs mere

28. Mar 2017

Ny lokaludvalgssekretær til sekretariatet

I sekretariatet for Østerbro Lokaludvalg har vi fået ny udvalgssekretær og er nu fuld bemandet. Hun hedder Lotte Thiim Bertelsen, og hun har stor erfaring med arbejdet i lokaludvalgene. 

Læs mere

16. Mar 2017

Midlertidig adresse på Københavns Rådhus

Sekretariatet for Østerbro Lokaludvalg er midlertidigt rykket til Københavns Rådhus, indtil vi igen finder egnede lokaler på Østerbro.

Læs mere

27. Feb 2017

Søg penge - Street art og Kulturhavn

Lokaludvalget har i foråret søsat 2 særlige puljer. Så har du en god idé til et street artkunstværk på Strandboulevarden eller til en aktivitet i forbindelse med Kulturhavn 2017 (25.-27. august), kan du søge Street artpuljen eller Kulturhavnspuljen.

Læs mere

23. Feb 2017

Godt samarbejde mellem Østerbro og Bispebjerg

Der var god stemning, varm kaffe og pandekager, da Østerbro og Bispebjerg Lokaludvalg onsdag havde sat en række af Borgerrepræsentationens politikere stævne ved Lyngbyvej til en snak om de nært forestående udfordringer, som den midlertidige lukning af Lersøpark Allé vil give.

Læs mere

23. Feb 2017

Kom til fastelavnsfest

Østerbro Lokaludvalg inviterer alle Østerbros børn til fastelavnsfest lørdag den 4. marts kl. 10-12.

Læs mere

21. Feb 2017

Vil din forening med til årets Østerbroweekend?

Østerbro Lokaludvalg afholder den årlige Østerbroweekend i Fælledparken den 10.-11. juni 2017 fra kl. 10-15, så sæt allerede kryds i kalenderen nu, hvis din forening gerne vil deltage.

Læs mere

14. Feb 2017

Søg støtte til lokale aktiviteter og projekter

Så er det nu du skal til tasterne, hvis du har et godt projekt i ærmet og bare mangler de økonomiske midler til at realiserer dine idéer! Næste frist for at søge Østerbropuljen er 6. marts kl. 12.00.

Læs mere

14. Feb 2017

P-afgift på ydre Østerbro

Fra 1. marts 2017 skal du betale p-afgift på ydre Østerbro, når den nye gule p-zone træder i kraft. Hvis du bor eller driver virksomhed indenfor zonen, kan du søge om parkeringslicens. 

Læs mere

10. Feb 2017

Sekretariatet har lukket i uge 7

Sekretariatet for Østerbro Lokaludvalg holder lukket i uge 7 (fra den 13. februar til og med den 17. februar) pga. vinterferie. 

Læs mere

2. Feb 2017

Lokaludvalgsmøde 8. februar

Onsdag den 8. februar 2017 holder Østerbro Lokaludvalg ordinært lokaludvalgsmøde på Fælledgården Plejecenter, Drejøgade 3, 2100 København Ø.

Læs mere

13. Jan 2017

Kom med til visionsaften om Ryparkens Idrætsanlæg

Bispebjerg Lokaludvalg holder visionsaften om modernisering af Ryparken Idrætsanlæg onsdag den 1. februar kl. 19-21. Vær med og gå i dialog om idrætsanlægget som lokalt mødested.

Læs mere

13. Jan 2017

Foreninger søges til genbrug af cykler og cykeldele

Vær med til at give cyklerne et længere liv! Københavns Kommune og Amager Ressourcecenter ønsker at indgå et samarbejde med én eller flere foreninger om at genbruge og reparere cykler/cykeldele, der stammer fra Borgervænget Genbrugsstation.

Læs mere

5. Jan 2017

Godt nytår fra Østerbro Lokaludvalg

Østerbro Lokaludvalg ønsker alle et godt nytår, og vi ser frem til nye, spændende aktiviteter og samarbejder i 2017. Lokaludvalgets arbejde i 2017 vil bl.a. byde på dialog med Borgerrepræsentationens politikere i forbindelse med valgåret, færdiggørelse af den nye bydelsplan 2017 og nye former for borgerdialog.

Læs mere

4. Jan 2017

Året der er gået - formandens beretning

2016 har været et begivenhedsrigt år for Østerbro Lokaludvalg. Det har været et år med stor aktivitet, og vi har arbejdet med mange forskelligartede sager. Formand for Lokaludvalget, Allan Marouf, giver her en beretning over Lokaludvalgets arbejde i 2016.

Læs mere

2. Jan 2017

Østerbropuljen: Årets første puljefrist

Vi tager hul på et nyt år, og det betyder, at Østerbro Lokaludvalg igen åbner op for ansøgninger til Østerbropuljen, hvor du kan søge om støtte til spændende aktiviteter, der kan skabe liv og netværk i bydelen. Der er ansøgningsfrist den 16. januar kl. 12.00.

Læs mere

22. Dec 2016

Glædelig jul

Østerbro Lokaludvalg ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår. Sekretariatet holder julelukket fra den 23. december og er tilbage igen den 2. januar 2017. Vi ses i det nye år.

Læs mere

20. Dec 2016

Kom til nytårskur

Østerbro Lokaludvalg inviterer samarbejdspartnere, foreninger, netværk, borgere og andre interessenter i bydelen til nytårskur torsdag den 26. januar kl. 16-18 i Krudttønden.

Læs mere

16. Dec 2016

Bliv en del af vores nye digitale borgerpanel på Østerbro

For Østerbro Lokaludvalg er det vigtigt at høre, hvad borgerne mener og ønsker. Derfor har vi oprettet et digitalt borgerpanel, der skal gøre os klogere på Østerbro og på jeres holdninger til bydelen. 

Læs mere

13. Dec 2016

Julehygge på Fælledgården

Julemåneden blev fejret med manér, da Lokaludvalget afholdte julehygge for Østerbros ældre på Plejecenteret Fælledgården søndag den 11. december.

Læs mere

9. Dec 2016

Bliv klogere på at skabe et sundt indeklima

Deltog du i debatmødet om indeklima den 7. december i Østerbrohuset? Eller vil du have inspiration til, hvad du selv kan gøre for at skabe et sundt indeklima i dit hjem? Så download præsentationerne fra aftenens oplægsholdere her. 

Læs mere

2. Dec 2016

Lokaludvalget får ny formand

Østerbro Lokaludvalg valgte på lokaludvalgsmødet den 15. november Allan Marouf som ny formand. Axel Thrige Laursen havde trukket sig fra formandsposten en måned forinden på lokaludvalgsmødet den 13. oktober.

Læs mere

25. Nov 2016

Debat om folkeskolereformen mellem politikere og borgere

Østerbro Lokaludvalg inviterede den 16. november til paneldebat om folkeskolereformen på Heibergskolen for at give lærere, forældre og andre interesserede borgere mulighed for at gå i dialog med nogle af folketingspolitikerne bag reformen.

Læs mere

24. Nov 2016

Bydelsportræt i billeder

Vi har fået til opgave at lave et bydelsportræt til Københavns Kommunes facebookside med stemningsbilleder fra kendte og mindre kendte steder på Østerbro. Det kom til at se sådan ud.

Læs mere

18. Nov 2016

Julearrangement for Østerbros ældre

Østerbro Lokaludvalg inviterer Østerbros ældre til en hyggelig juleeftermiddag på Plejeboligcentret Fælledgården. Kom og nyd 3. søndag i advent sammen med andre ældre fra bydelen.

Læs mere

27. Okt 2016

Kom med til paneldebat om folkeskolereformen

Kom og vær med, når Østerbro Lokaludvalg inviterer politikere fra Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg til debat om folkeskolereformens status onsdag d. 16. november kl. 18.30-21.

Læs mere

27. Okt 2016

Borgermøde og høring om det nye Østre Gasværk Kvarter

Københavns Kommune og Østerbro Lokaludvalg inviterer til borgermøde onsdag den 9. november om lokalplanforslaget for Østre Gasværk Kvarteret, som Københavns Borgerrepræsentation har sendt i offentlig høringden 4. oktober.

Læs mere

26. Okt 2016

Hvad synes du om cykelforholdene i København?

Københavns Kommune er i gang med at lave en plan for de københavnske cykelstier i 2017-2025, og du har nu mulighed for at give dit besyv med om, hvor i byen der mangler cykelstier, og hvor cykelstierne bør udvides.

Læs mere

26. Okt 2016

Få indflydelse på dit København

Nu er det blevet nemmere at få indflydelse på byens udvikling. 'Sammen om byen' er et initiativ til at skabe mere dialog mellem borgere og kommune, og på hjemmesiden kan du få et overblik over dine muligheder for at blive hørt, følge med, påvirke dit lokalområde og skabe din by.

Læs mere

13. Okt 2016

Valg til Ældrerådet

Der er valg til Københavns Ældreråd, og hvis du er fyldt 60 år, kan du stemme på en kandidat frem til den 31. oktober 2016. Ældrerådet er ældre københavneres direkte talerør til kommunens politikere.

Læs mere

7. Okt 2016

Hvad vil du sige til Teknik- og Miljøborgmesteren?

Kom til lyttemøde med Morten Kabell, Københavns Teknik- og Miljøborgmester, torsdag den 27. oktober kl. 16.30-18.00, hvor borgmesteren gerne vil høre, hvad du har at sige om Østerbro.

Læs mere

30. Sep 2016

Budget 2017 – hvordan ser det ud på Østerbro?

Der er ikke blevet afsat midler til mange af Østerbro Lokaludvalgs mærkesager i den budgetaftale, som samtlige partier i Københavns Borgerrepræsentation indgik den 13. september, om Københavns økonomi i 2017.

Læs mere

28. Sep 2016

Har du input til udviklingen i Nordhavn?

Kom med når By & Havn inviterer til fyraftensarrangement om udvikling i Nordhavn onsdag d. 12. oktober kl. 17-20.30 på Restaurant Toldboden, Nordre Toldbod 18-24.

Læs mere

26. Sep 2016

Movias Trafikplan 2016

Movia har sendt sin Trafikplan 2016 i høring i alle kommuner og regioner på Sjælland. Trafikplanen indeholder bl.a. forslag til udvikling i den kollektive bustrafik de kommende år.

Læs mere

25. Aug 2016

Bilfri søndag den 18. september 2016

Når den sidste løber har passeret målstregen til Copenhagen Halfmarathon den 18. september, opretholder Københavns Kommune afspærringen af gaderne indtil kl. 20 og giver plads til, at københavnerne kan bruge de bilfri gader på nye kreative måder.

Læs mere

25. Aug 2016

Fortæl os om din vision for Østerbro

Hjælp os med at blive klogere på, hvad du som østerbroer tænker om din bydel ved at udfylde Lokaludvalgets spørgeskema her.

Læs mere

24. Aug 2016

Ny medarbejder i lokaludvalgets sekretariat

Efter en periode med færre hænder i sekretariatet, har vi nu fået en ny informations- og projektmedarbejder.

Læs mere

24. Aug 2016

Plan for Østre Gasværksgrunden i politisk behandling

Mandag tiltrådte Borgerrepræsentationens Teknik- og Miljøudvalg indstillingen til det udarbejdede udkast til lokalplan for Østre Gasværksgrunden.

Læs mere

17. Aug 2016

Kulturhavn 2016

Der bliver fyldt af liv i Nordhavn, når årets Kulturhavnsfestival afholdes den 26.-28. august (den sidste weekend i august).

Festivalen har aktiviteter i hele Københavns Havn, og på Østerbro vil aktiviteterne være centreret omkring Redmolen og Kalkbrænderiløbskaj.

 

Læs mere

12. Aug 2016

Borgerindragelse, bydelsplanlægning og god kaffe

Vi tager rundt i bydelen med en kaffevogn for at få en snak med områdets beboere og brugere, så vi kan se, hvad der rører sig rundt omkring.

Næste stop

14. august - Fælledparken - Motionsbåndet langs serridslevsvej kl. 11-12.30 og Tårnlegepladsen kl. 13-14

Læs mere

12. Aug 2016

Parkevent på Strandboulevarden

Kom og vær med når borgergruppen Strandboulevarden i samarbejde med lokaludvalget viser, hvordan klimasikringen af Strandboulevarden kan udføres, så der samtidig laves et grønt parkstrøg.

16. august kl 16.30-18.30 på Strandboulevarden, midterhellen ved Århusgadekrydset

Læs mere

5. Aug 2016

Østerbropuljen åben for ansøgninger

Du kan stadig nå at sende din ansøgning - fristen er 22. august kl. 12.00

Læs mere

30. Jun 2016

Østerbro Lokaludvalg ønsker alle en god sommer

Lokaludvalgets sekretariat holder lukket fra den 1. juli til den 3. august.

Læs mere

29. Jun 2016

Debat om trafikken i Skt. Kjelds kvarter

Hvad skal der gøres ved sivetrafik? - Kan vi sænke hastigheden for biler i kvarteret? - Hvilken betydning har Nodhavnsvejens åbning?

Læs mere

27. Jun 2016

Byrumsforbedringer, skybrudsløsninger og underjordisk P-hus

Dette er overskrifter for en række punkter, som Borgerrepræsentationens Teknik- og Miljøudvalg skulle behandle på deres sidste møde inden politikerne går på sommerferie. Og fælles for overskirfterne er, at de berører Østerbro bydel.

Læs mere

25. Maj 2016

Ses vi til Østerbroweekend 2016?

Kom og vær med den 11. og 12. juni, når Østerbro Lokaludvalg inviterer alle østerbroere til en bydelsfest for hele familien i Fælledparken.


TID:
11. og 12. juni kl. 10-15 begge dage
STED: Fælledparken (ved motionsbåndet)

Læs mere

24. Maj 2016

Kom til borgermøde om den lokale trafik i Skt. Kjelds Kvarter

Kom og vær med, når lokaludvalget i samarbejde med Områdefornyelsen holder borgermøde om den lokale trafik i klimakvarteret

Tirsdag den 31. maj kl. 19-21 på Vennemindevej 39, stuen

Læs mere

17. Maj 2016

Lokaludvalgets sekretariat er flyttet

Vi er flyttet til nye lokaler i Kulturhuset KW3 på Krausesvej.

Alt er endnu ikke helt på plads, og netforbindelsen er ligeledes svingende. Derfor kan der være ekstra ventetid ved henvendelser til sekretariatet - så hav gerne lidt ekstra tålmodighed, tak:-)

 

Læs mere

10. Maj 2016

Borgermøde om Østre Gasværksgrunden

Tirsdag 17. maj kl. 19.00 bliver der afholdt informationsmøde om udviklingen af Østre Gasværksgrunden, så interesserede borgere og andre interessenter kan få et indblik i det forslag til helhedsplan, der kommer til at danne afsæt for den videre planproces for området.

Læs mere

6. Maj 2016

Ferie og flyttedag

Lokaludvalgets sekretariat holder fri fra den 5. og til og med den 8. maj.

 

Bemærk at vi flytter til nye lokaler i løbet af uge 19 (9.-13. maj). 

Læs mere

12. Apr 2016

Kontaktinfo til Østerbro Sundhedshus

Efter en større ombygning er sundhedshuset på Randersgade 60 nu åbent igen, og flere enheder er flyttet ind og klar til at hjælpe borgere med kronisk sygdom eller med behov for genoptræning.

Læs mere

6. Apr 2016

Tilbud til de lokale foreninger - kom med til årets Østerbroweekend

Den 11. og 12. juni holder Østerbro Lokaludvalg ”Østerbroweekend” i Fælledparken.  Arrangementet foregår i Fælledparken og varer fra kl. 10-15 begge dage, hvor der vil være musik, mad og aktiviteter for alle interesserede.

Læs mere

5. Apr 2016

Træer søger partnere

Du kan være med til at gøre byen grønnere: Byens Drift skal frem til 2018 forære ca. 300 træer til københavnerne. Træerne skal plantes og passes af dem, der ejer arealet, hvor de skal stå, - eller af frivillige og beboere. Kender du en oplagt partner til nogle af de mange træer?

Læs mere

30. Mar 2016

Fyraftensmøde om parkering på Østerbro

Sæt kryds i kalenderen mandag den 23. maj kl. 17-19, hvor Østerbro Lokaludvalg arrangerer et borgermøde, hvor du får mulighed for at gå i direkte dialog med politikerne fra Borgerrepræsentationens Teknik- og Miljøudvalg.

Læs mere

30. Mar 2016

Bliv klogere på udvidelsen af betalingszonen

Lokaludvalget afholdt sammen med Teknik- og Miljøforvaltningen et informationsmøde om udvidelsen af betalingszonen, hvor forvaltningen præsenterede forslaget og fortalte hvilken betydning det vil få for beboerne. På mødet blev der efterspurgt, hvorfor denne løsning er blevet valgt, og hvilke tal som forvaltningen bygger deres forslag på.

Læs mere

9. Mar 2016

Velbesøgt møde om parkering

Mange Østerbroere var mødt frem og fyldte salen i Østerbrohuset til borgermødet den 7. marts, hvor Teknik- og Miljøforvaltningen fortalte om de ændringer, der er på vej på parkeringsområdet.

Læs mere

7. Mar 2016

Forår og fornyelse på Carl Nielsens Allé

Kom og vær med når Klimakvarter inviterer dig til at komme og opleve fremtidens byrum i virtual reality og fortælle om dine ønsker for stedet.

Alle er velkomne lørdag den 19. marts kl. 11-14.

Læs mere

1. Mar 2016

Lejligheder med udsigt - lokalplan for Scherfigsvej 8

Østerbro Lokaludvalg arrangerer i samarbejde med Teknik- og Miljøforvaltningen et borgermøde om lokalplanforslaget for Scherfigsvej 8.

Tid: Mandag den 14. marts kl. 19-21
Sted: Østerbrohuset, Århusgade 102, 2100 København Ø.

 

Læs mere

26. Feb 2016

Forebyggelsescentret rykker ind i det nye Sundhedshus

Forebyggelsescenter Indre By/Østerbro er nu rykket ind i Østerbro Sundhedshus på Randersgade 60, 4. sal.

Hvis du skal have fast på forebyggelsescentret, kan du kontakte dem på tlf. 35303050 alle hverdage ml. kl. 9 og 14.

Læs mere

25. Feb 2016

8b fra Kildevældsskolen på besøg

Tirsdag havde vi besøg af 8b fra Kildevældsskolen. De ville gerne høre lidt om lokaludvalg og lokaldemokrati, og ville gerne have lidt sparring på deres ideer til projekter, der kunne gøre Østerbro til en endnu bedre bydel, som de havde arbejdet på.

Læs mere

19. Feb 2016

Farvel til P-billetten

For at gøre det lettere og mere fleksibelt for billister at parkere i København, infører Københavns Kommune nu en ny digital betalingsløsning.

Læs mere

15. Feb 2016

Borgermøde om udvidelse af P-betalingsområdet nord for Jagtvej

Kom til borgermøde om udvidelse af P-betalingsområdet mandag den 7. marts kl. 19-21 og hør om projektets betydning for Østerbro.

Mødet holdes i Østerbrohuset (Salen), Århusgade 102, 2100 København Ø.

Læs mere

27. Jan 2016

Lokaldemokrati for børn og unge

Hvem er det egentlig der bestemmer, hvornår lyset på fodboldbanen slukkes eller hvor lange frikvarterne skal være? Østerbro Lokaludvalg har sammen med to folkeskolelærere udviklet et undervisningsmateriale til bydelens skoler om lokaldemokrati og medborgerskab.

Læs mere

12. Jan 2016

Borgermøde om Skt. Joseph

Kom til borgermøde om planerne for Sankt Joseph den 28. januar. Du kan høre om lokalplanforslaget, der muliggør et nyt moderne plejecenter og om seniorbofællesskab på Sankt Joseph.

Læs mere

7. Jan 2016

Kom til nytårskur!

Den 27. januar åbner Østerbro Lokaludvalg dørene til nytårskur i lokaludvalgets lokaler på Vennemindevej 39. Kom forbi, nyd lidt lækkerier, god musik og få netværket med lokale samarbejdspartnere.

Læs mere

23. Dec 2015

Glædelig jul og godt nytår

Østerbro Lokaludvalg ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår. Sekretariatet har lukket fra den 22.december og er tilbage igen den 4. januar.

Læs mere

23. Dec 2015

Ny ansøgningsprocedure for Østerbropuljen

Proceduren for ansøgninger til Østerbropuljen er blevet ændret, da vi skal have nyt digitalt ansøgningssystem, som i højere grad tager højde for brugervenlighed og kravene til datasikkerhed. Indtil det nye system er klart, skal du bruge et midlertidigt skema, hvis du vil søge om støtte.

Læs mere

16. Dec 2015

Vær med i lokal Østre Gasværk-følgegruppe

Helhedsplanen for Østre Gasværksgrunden skal konkretiseres og du er som lokal interessent inviteret med, så den lokale viden kan bidrage til at kvalificere projektet.

Læs mere

4. Dec 2015

Gasværkgrundens fremtid

Østerbro Lokaludvalg inviterer til møde om planerne for Østre Gasværkgrunden den 14.12.15. Kom og hør om kommunens planer for udviklingen af Østre Gasværkgrunden, og få mulighed for at stille spørgsmål til den aktuelle startredegørelse og planprocessen.

Læs mere

18. Nov 2015

Julearrangement for Østerbros ældre

Østerbro Lokaludvalg inviterer Østerbros ældre til en hyggelig juleeftermiddag på Kildevælds Sogns Plejehjem. Kom og nyd 2. søndag i advent sammen med andre ældre fra bydelen.

Læs mere

18. Nov 2015

Ryparken Idrætsanlæg - et lokalt mødested?

Bispebjerg Lokaludvalg er i gang med at undersøge muligheder for, at Ryparken Idrætsanlæg kan bruges som et aktivitetshus for flere målgrupper. Men for hvem og til hvad? Bispebjerg Lokaludvalg inviterer til dialogmøde, hvor du kan komme med dine idéer og forslag.

Læs mere

12. Nov 2015

Aktive unge skaber projekt på Østerbro

Lokaludvalget har i samarbejde med Kulturcenter Kildevæld og KW3 testet muligheden for en Lynpulje og projektworkshops til unge på Østerbro. En gruppe elever fra Heibergskolen har grebet muligheden og skabt netværksprojekt for skoler i bydelen, hvor de selv har ansvaret hele vejen fra den første idé til afvikling af projektet.

Læs mere

10. Nov 2015

Bor du på en privat fællesvej?

Så er der hjælp at hente i ny vejledning om muligheder og forpligtelser, der hører med til at være grundejer på en privat fællesvej.

Læs mere

10. Nov 2015

Planer om tæt bebyggelse på Gasværksgrunden

Hvad siger du til legeplads, udendørs fitness og en teaterplads, kombineret med tæt boligbyggeri? - Dette er en blot en del af de planer, der kan blive til virkelighed med planarbejdet for Østre Gasværksgrunden.

Læs mere

30. Okt 2015

Plejehjemforhold og ældres vilkår til debat

Kom og vær med, når Østerbro Lokaludvalg inviterer politikere fra Københavns Sundheds- og Omsorgsudvalg til dialogmøde d.16. november.
Mødet handler om forholdene på Østerbros plejehjem og ældres vilkår generelt i København.

Læs mere

28. Okt 2015

Lokaludvalget ønsker offentlig adgang til bro på Marmormolen

Østerbro Lokaludvalg finder det beklageligt, at Borgerrepræsentationen har godkendt, at den planlagte gang- og cykelforbindelse i 65 meters højde ved Marmormolen alligevel ikke gøres offentligt tilgængelig. 

Læs mere

27. Okt 2015

Seneste nyt om Sundhedshus Østerbro

Etableringen af Sundhedshus Østerbro skrider fremad, og indflytning vil i følge den seneste tidsplan ske i begyndelsen af 2016.

Læs mere

30. Sep 2015

Nye almene ungdomsboliger på vej?

Teknik- og Miljøforvaltningen har sendt et lokalplanforslag i høring, der skal muliggøre opførelse af 164 nye almene ungdomsboliger.

Ungdomsboligerne tænkes opført på hjørnet af Lersø Parkallé og Jagtvej, som senest er blevet brugt af KEA Københavns Erhvervsakademi.

Læs mere

29. Sep 2015

Reviderede retningslinjer for Østerbropuljen

Skal du søge støtte til dit projekt? Så husk at læse de reviderede retningslinjer for Østerbropuljen!

Læs mere

24. Sep 2015

Fair forhold på Østerbro

Østerbro Lokaludvalg går på gaden i den kommende tid, for at støtte op om Københavns Kommunes indsats for at komme social dumping til livs. Mød lokaludvalget onsdag d.19.10, kl. 16-18 på Øster Fælled Torv.

Læs mere

18. Sep 2015

Kommuneplan 2015

Byen udvikler sig konstant og om tolv år skal København kunne rumme 100.000 flere københavnere og 45.000 nye boliger. Det kræver sin plan. Kommuneplan 2015 som ligger  rammerne for de næste tolv års byudvikling er i høring netop nu. Kom til debatmøde på Københavns Rådhus den 5. oktober.

 

Læs mere

8. Sep 2015

Hvad så, Østebro?

Er der stadig plads til grønne åndehuller og gode byrum på Østerbro? Kan intelligente trafikløsninger bruges i bydelen? Vil kultur- og bylivet opstå af sig selv på Nordhavn? Kan ønsket om vækst i København gå hånd i hånd med lokale ønsker? Hvad mener du? Kom og vær med til debatmøde om byudviklingen på Østerbro d.15. september.

Læs mere

27. Aug 2015

Hvad skal der ske med Gasværksgrunden?

Fremtidsplanerne for Østre Gasværksgrunden bliver lige nu diskuteret blandt de politiske partier på Rådhuset. Et politisk flertal i Teknik- og Miljøudvalget ønsker at bygge boliger på grunden, men sagen er nu sendt videre til afgørelse i borgerrepræsentationen.

Læs mere

25. Aug 2015

Giv lyd, Københavnere!

Københavns Kommune ønsker at forbedre dialogen med københavnerne om byens udvikling og vil derfor gerne høre, hvad du mener, der skal til. Du kan svare på spørgeskema her.

Læs mere

20. Aug 2015

Vær med til at måle partikelforurening på Østerbro

Luften er fuld af små bitte partikler, som vi ikke kan se med det blotte øje. Men med en ISPEX måler på din iPhone kan du nu måle luftforureningen i dit kvarter. Miljøpunkt Østerbro og Østerbro Lokaludvalg søger 80 borgere, der i september måned vil måle partiklerne i luften på de klare, skyfri dage.

Læs mere

7. Jul 2015

Nyt om Sundhedshuset i Randergade

Etableringen af Sundhedshuset i Randersgade forløber fortsat efter planen og huset forventes at åbne i december 2015.

Læs mere

6. Jul 2015

Kulturhavn i Nordhavn

Kom og vær med, når Nordhavn indvies som Kulturhavns helt nye festivalområde den 7.- 9. august. Nordhavns festivaldebut byder på et væld af aktiviteter både til vands og til lands.

Læs mere

29. Jun 2015

Strandboulevarden som grønt klimastrøg

Kom til event og dialogmøde d. 13. august. Deltag, få en snak med politikere fra Borgerrepræsentationens Teknik- og Miljøudvalg og vis din støtte til, at Strandboulevarden udvikles til et grønt klimasikret strøg.

Læs mere

26. Jun 2015

God sommer!

Lokaludvalgets sekretariat holder lukket hele juli måned. Vores ladcykel er fuldt booket over en stor del af sommeren og kan først lånes igen fra d.26. august 2015.
Rigtig god sommer!

Læs mere

11. Jun 2015

På tur med linje 14

Østerbro og Bispebjerg Lokaludvalg tog den 3. juni Karin Storgaard (medlem af Borgerrepræsentationen, DF) og Peter Thiele (medlem af Borgerrepræsentationen, SF) med på tur med linje 14 fra Ryparken til Trianglen.

Læs mere

29. Maj 2015

Kom til Sundhedsweekend 2015!

Østerbro lokaludvalg inviterer i samarbejde med Forebyggelsescenter Østerbro til sundhedsweekend.
Kom og tjek din sundhed! Tag familien med, mød lokale idrætsforeninger, nyd en sund snack og musikalske oplevelser med Ray Ray, Jesper Agesen trio og DJ Baun.

Læs mere

29. Maj 2015

Bliv Fritidsguide på Østerbro

Brænder du for at introducere udsatte børn for aktive og inspirerende møder med foreningslivets mangfoldige verden – fx kampsport, boldspil eller musik? FritidsGuiderne på Østerbro søger frivillige der vil arbejde for, at alle børn på Østerbro har en aktiv fritid!

Læs mere

26. Maj 2015

Informationsmøde om nybyggeri på Sct. Joseph Kloster

Lejerbo København, Østerbro Lokaludvalg og Københavns Kommune inviterer til informationsmøde samt dialog om nybyggeri på Sct. Joseph Kloster d.16. juni kl. 19.00.

Læs mere

11. Maj 2015

Lynpulje for børn og unge

Lokaludvalget har sat en pilot-lynpulje for børn og unge i søen. Pilot-lynpuljen henvender sig til børn og unge på Østerbros folkeskoler. Tanken er at lynpuljen på sigt skal henvende sig til alle børn og unge på Østerbro, men som et første forsøg har lokaludvalget målrettet puljen mod bydelens folkeskoler.

Læs mere

30. Apr 2015

Vil I reklamere for jeres forening ved Østerbro Sundhedsweekend?

Er I en forening, der har fokus på idræts- og fritidsliv eller sundhed? Og vil I vise hvilke muligheder, der er i jeres forening? Så vær med ved Østerbro Lokaludvalgs sundhedsweekend, hvor Østerbros idræts- og fritidslivsforeninger har mulighed for at præsentere deres aktivitetstilbud for Østerbros borgere.

Læs mere

30. Apr 2015

Puljefrist 26. maj

Søg Østerbropuljen hvis du har et godt projekt i ærmet og bare mangler de økonomiske midler til at realisere din idé! Næste frist for at søge Østerbropuljen er den 26. maj kl.12.00.

Læs mere

22. Apr 2015

Vær by-bonderøv på Østerbro

Så er det nu, du har muligheden for at slå din indre bonderøv løs og lære om det at være selvforsynende i byen.
Den 25. og 26. april forvandler Miljøpunkt Østerbro og Østre Gasværk Teater plænen foran teatret til en vaskeægte gårdsplads med workshops for hele familien.

Læs mere

15. Apr 2015

Bogvenner inviterer til Åbent Hus

Kom og hør om muligheden for at blive frivillig bogven. Det foregår tirsdag d.28. april kl.15.30 på Krudttønden.

Læs mere

15. Apr 2015

Borgermøde om tunnel til Nordhavn

Vejdirektoratet skal VVM-undersøge, projektere og anlægge en forlængelse af den eksisterende Nordhavnsvej som en tunnel under Svanemøllebugten til Nordhavnskvarteret på Østerbro i København. Der afholdes borgermøde torsdag d.23. april.

Læs mere

15. Apr 2015

Fremtidens Nordre Frihavnsgade

Hvordan ønsker du, at Nordre Frihavnsgade skal bruges i fremtiden?

Læs mere

27. Mar 2015

God påske

Lokaludvalgets sekretariat holder lukket fra mandag d.30. marts til og med mandag d.7. april. Rigtig god påske!

Læs mere

25. Mar 2015

Guidede søndagsture i Nordhavn

By & Havn inviterer til en række gratis guidede gåture i Århusgadekvarteret hen over foråret og sommeren. Gå med hvis du er nysgerrig på den nye bydel.

Læs mere

24. Mar 2015

Strandboulevarden som grønt klimastrøg

Gennem de sidste 10 år har både lokale grupper og Københavns Kommune skitseret en omdannelse af Strandboulevarden – senest i København Kommunes skybrudsplan. Nu har Østerbro Lokaludvalg samlet trådene fra de tidligere bud i en pjece.

Læs mere

23. Mar 2015

Idræt, fremtid og gode idéer

Idrætsforum København inviterer alle med interesse og holdning til idrætten i København til ”Idrættens Dialogmøde”. Det sker mandag den 13. april, kl. 19.00-21.00 i Hovedkassen på Københavns Rådhus.

Læs mere

27. Feb 2015

Søg støtte til din idé!

Husk at næste frist for at søge lokaludvalgets pulje er den 23. marts, kl.12.00. 

Læs mere

26. Feb 2015

Fremtidens Nordre Frihavnsgade

Nordre Frihavnsgade er en af Østerbros mest besøgte handelsgader, men er samtidig meget trafikeret. Det giver udfordringer for f.eks. de mange cyklende i gaden. Københavns Kommune har derfor besluttet, at lave en undersøgelse af cykelforholdene og gaderummet som helhed. Du kan give dine inputs til undersøgelsen her.

Læs mere

25. Feb 2015

Debat på Fælledgården

Onsdag den 18. februar var Ninna Thomsen, Sundheds- og Omsorgsborgmester, endnu en gang inviteret til møde om ældres forhold på Østerbros plejehjem. Ved dette møde var der særligt fokus på Fælledgården og de undersøgelser, som kommunen har igangsat af Fælledgården.

Læs mere

25. Feb 2015

Mangler du ungekultur på Østerbro?

PROJEKTET ER DESVÆRRE AFLYST GRUNDET FOR FÅ TILMELDINGER.

Læs mere

6. Feb 2015

Vinterferie

Lokaludvalgets sekretariat holder lukket i uge 7. Vi er tilbage igen mandag den 16. februar.

Læs mere

5. Feb 2015

Velbesøgt nytårskur og housewarming

Tak til alle jer der deltog i lokaludvalgets nytårskur og var med til at indvie lokaludvalgets nye lokaler på Vennemindevej 39.

Læs mere

29. Jan 2015

Møde med borgmester om ældres forhold

Kom og vær med, når Østerbro Lokaludvalg endnu en gang inviterer Ninna Thomsen, Sundheds- og Omsorgsborgmester til debat om forholdene for de ældre og personale på Østerbros plejehjem.

Læs mere

16. Jan 2015

Nytårskur og housewarming

Kom forbi vores nye lokaler den 29. januar og nyd lidt lækkerier, god musik, mød lokale samarbejdspartnere og hør om lokaludvalgets pulje og planer for 2015. Alle er velkomne. Vi glæder os til at se jer.

Læs mere

16. Jan 2015

Forbedring af Nordre Frihavnsgade

Lokaludvalget vil i de kommende måneder samarbejde med Teknik- og Miljøforvaltningen om en borgerdialogproces om Nordre Frihavnsgade. Borgerdialogen skal danne grundlag for et idéoplæg til en forbedring af de trafikale forhold på gaden. Hold øje med lokaludvalgets hjemmeside for aktiviteter og møder om Ndr. Frihavnsgade.

 

Læs mere

16. Jan 2015

Nyt om buslinje 14

Den 17. december 2014 deltog Bispebjerg og Østerbro Lokaludvalg i et møde med Økonomiforvaltningen om buslinje 14. Udfordringerne med nedlagte stoppesteder og reduktion i afgange på linje 14 var baggrunden for mødet.

Læs mere

16. Jan 2015

Lyttemøde med Teknik- og Miljøborgmester

Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell inviterer tirsdag den 20. januar til lyttemøde. Ideen er at give borgerne mulighed for at komme til orde med gode idéer og stille spørgsmål inden for borgmesterens fagområde - trafik, miljø og byplanlægning.

Læs mere

18. Dec 2014

Vi ses i det nye år

Østerbro Lokaludvalgs sekretariat holder lukket fra den 23. december til den 2. januar.

 

Læs mere

18. Dec 2014

Glædelig jul og godt nytår!

Østerbro Lokaludvalg ønsker en glædelig jul og et godt nytår. Tak til alle jer aktive borgere og samarbejdspartnere, der i 2014 har bidraget til udviklingen af Østerbro med aktiviteter, forslag og arbejdskraft!
 

Læs mere

17. Dec 2014

Julehygge på Kildevælds Sogn Plejehjem

Lokaludvalget inviterede traditionen tro Østerbros ældre til julehygge søndag d.7. december. Fællessalen på Kildevæld Sogns Plejehjem var fyldt med glade borgere, der nød julegodter og sang julens sange.

Læs mere

17. Dec 2014

Puljefrist i januar

Det er nu, du skal til tasterne, hvis du har et godt projekt i ærmet og bare mangler de økonomiske midler til at realiserer dine idéer! Årets første frist for at søge Østerbropuljen er 26. januar kl.12.00.

Læs mere

4. Dec 2014

Lokaludvalget bekymret over metrostøj

Lokaludvalget hilser metroen til Nordhavn velkommen og anerkender, at metrobyggeri naturligt er forbundet med forøgelse af støj, trafik og miljøpåvirkning. Dog udtrykker lokaludvalget bekymring for at støjgenerne omkring en række daginstitutioner kan være ganske store i deres høringssvar vedr. VVM for metro til Nordhavn.  

Læs mere

4. Dec 2014

Buslinje 1 og 14

Østerbro Lokaludvalg ønsker linje 14s stoppested ved Haraldsgade genindført af hensyn til de ældres mulighed for at nå frem til pensionistkontoret Nørrebro/Bispebjerg. Det gør lokaludvalget opmærksom på i et netop afsendt brev til Overborgmester Frank Jensen.

Læs mere

19. Nov 2014

Julehygge for Østerbros ældre 2014

Kom til en hyggelig juleeftermiddag søndag den 7. december på Kildevæld Sogn Plejehjem. Der vil være juleunderholdning, julesang med Christina Falk og selvfølgelig gløgg og varme æbleskiver. Arrangementet er gratis og åbent for alle ældre på Østerbro. Tilmelding nødvendigt.

Læs mere

14. Nov 2014

Oplever du ulighed på Østerbro?

Østerbro Lokaludvalgs fagudvalg for social, sundhed og integration vil gerne høre dine oplevelser med ulighed fx social dumping, manglende praktikpladser, udddannelsesmuligheder og arbejdsløshed på Østerbro. Kom til møde den 26. november 2014.

Læs mere

7. Nov 2014

Helhedsplan for Østre Gasværk grunden

Østerbro Lokaludvalg har sammen med en række lokale aktører arbejdet på et forslag til en ny anvendelse af Østre Gasværk grunden. Nu er forslaget færdigt og planen peger på en rekreativ udnyttelse med plads til både organiseret og uorganiseret idrætsliv.

Læs mere

27. Okt 2014

Vi er flyttet til nye lokaler!

Vi har taget skrivebordene på nakken og flyttet til Vennemindevej 39, hvor vi bl.a. sidder sammen med Miljøpunkt Østerbro og Områdefornyelsen i Skt. Kjelds kvarter. 

Læs mere

16. Okt 2014

Underværker

En ny kampagne skal hjælpe frivillige borgere med at realisere en række projektidéer i det byggede miljø, hvor nytænkning eller istandsættelse af bygninger er omdrejningspunktet.

Læs mere

10. Okt 2014

Sekretariatet lukket til og med d.15.10

Lokaludvalgets sekretariat holder lukket i efterårsferien fra mandag d.13.10 til og med onsdag d.15.10.

Læs mere

10. Okt 2014

Byens fremtid

Hvordan kan vi få den by vi gerne vil have, hvis der skal være plads til flere Københavnere? Det blev diskuteret ved borgermødet den 8. oktober, hvor lokaludvalget havde inviteret østerbroeren til en debat om byens fremtid.

Læs mere

30. Sep 2014

Hvordan skal vi leve?

Biler, grønne områder, befolkningsvækst... Østerbro Lokaludvalg inviterer til workshop om byens fremtid den 8. oktober. Kom og hør spændende oplæg om byens udvikling og giv dit bud på, hvordan Østerbro skal udvikle sig fremover.

Læs mere

30. Sep 2014

Husk du kan søge Østerbropuljen!

Året sidste ansøgningsfrist er den 27. oktober kl.12.00.

Læs mere

29. Sep 2014

Forholdene på Østerbros plejehjem til debat

Salen var fuld og spørgelysten stor tirsdag den 23. september, da Ninna Thomsen var inviteret til debatmøde om forholdene på Østerbros plejehjem.

Læs mere

24. Sep 2014

Video fra farlig skolevej

Tirsdag d. 9. september kl. 10-11 var Cyklistforbundet, Østerbro og Bispebjerg Lokaludvalg ude for at sætte fokus på de farlige skoleveje for Ryparkens skolebørn. Klaus Bondam, tidligere teknik- og miljøborgmester og nuværende Direktør for Cyklistforbundet fulgte 2 skoleelever fra 4. klasse til skole på Kildevældsskolen. Se videoen fra turen her.

Læs mere

23. Sep 2014

Hvad skal du gå til?

Prøvede du kræfter med karate, teakwondo, dans, petangue ved forårets Sundhedsweekend? Nu har du mulighed for at melde dig til et af de idræts- og motionstilbud som blev præsenteret ved weekenden i maj.

Læs mere

17. Sep 2014

Østerbro i budgetaftale 2015

En midlertidig løbebane ved Østerbro Stadion, skybrudssikring af Skt. Kjelds Plads, renovering af Kildevældsskolen, forundersøgelse af skøjtehal og helhedsplan for Øster Gasværkgrunden...Østerbro er med i Københavns Kommunes budgetaftale for 2015.

Læs mere

12. Sep 2014

Borgermøder om Københavns fremtid

Kom med i byens maskinrum. Hør om Københavns Kommunes strategi for byens udvikling og byd ind med dine visioner og drømme!

Læs mere

12. Sep 2014

Kom til møde om Østre Gasværk grunden

Østerbro Lokaludvalg inviterer til møde om Østre Gasværk grunden tirsdag den 16.9.14, kl.19.00

Læs mere

10. Sep 2014

Farlige skoleveje for børn i Ryparken

Tirsdag d. 9. september kl. 10-11 var Cyklistforbundet, Østerbro og Bispebjerg Lokaludvalg ude for at sætte fokus på de farlige skoleveje for Ryparkens skolebørn. Klaus Bondam, tidligere teknik- og miljøborgmester og nuværende Direktør for Cyklistforbundet fulgte 2 skoleelever fra 4. klasse til skole på Kildevældsskolen.

Læs mere

29. Aug 2014

Har du en landmand i maven?

Så kom med til Tagfarmen ØsterGro - et lokalt bylandbrug, der ligger over byens tage i Æbeløgade. Østerbro Lokaludvalg og Miljøpunkt Østerbro inviterer dig til en guidet tur og workshop søndag d. 14. september.

Læs mere

29. Aug 2014

Borgmestermøde om ældres forhold

Hvordan er forholdene på Østerbros plejehjem? Er madordningen for de ældre i orden? Hvordan håndteres mangel på plejehjemspersonale og -pladser efter lukning af Sølund? Kom til møde med Sundheds- og Omsorgsborgmester Ninna Thomsen den 23. september.

Læs mere

29. Aug 2014

Byvandring på Sundmolen

I forbindelse med høringen af lokalplanforslag for Sundmolen i Nordhavn, arrangerer Københavns Kommune i samarbejde med Østerbro Lokaludvalg og By & Havn en byvandring på Sundmolen torsdag den 11. september 2014.

Læs mere

13. Aug 2014

Borgermøde om Beauvaisgrunden

Torsdag den 4. september afholder Københavns Kommune borgermøde om lokalplanforslag til Beauvaisgrunden. Formålet med lokalplanen er at udvikle området til boliger og serviceerhverv. Mødet foregår på Lundehusskolen. Alle er velkomne.

 

Læs mere

4. Jul 2014

Netværksmøde om Åben Skole

Den ny folkeskolereform giver mulighed for nye former for samarbejde mellem skoler, fritidshjem, foreninger og kulturinstitutioner. Men hvordan skal det gøres på Østerbro? Kom til netværksmøde den 3. september og hør om gode erfaringer med eksisterende samarbejder, udvid dit netværk og få en snak om mulighederne.

Læs mere

3. Jul 2014

Cykling i Vordingborggade

Teknik- og Miljøforvaltningen har sendt et forslag til modstrømscykelstier på dele af Vordingborggade i høring hos lokaludvalget. Vi vil gerne høre, hvad du mener om projektet. 

Læs mere

1. Jul 2014

Lokalplan for Viborggade er i høring

...Og du kan henvende dig til Jonas Niemann, formand for lokaludvalgets fagudvalg for teknik- og miljø, hvis du vil have en snak om forslaget og give din holdning videre til lokaludvalget. Der afholdes i øvrigt borgermøde om forslaget d.18.august.

Læs mere

23. Jun 2014

Ekstra puljefrist 1. august 2014

Lokaludvalget har åbnet for en ekstra puljerunde i 2014 med frist den 1. august. Søg puljen hvis du mangler de økonomiske midler til at realisere dit lokale projekt! 

Læs mere

20. Jun 2014

Lokaludvalgets sekretariat og ladcykel holder sommerferie!

Lokaludvalgets sekretariat holder ferielukket fra den 4. juli indtil 4. august 2014. I denne periode er det derfor ikke muligt at låne lokaludvalgets ladcykel.

Læs mere

19. Jun 2014

Hvordan skal søerne se ud?

Skal der være mere leg og motion ved Søerne, mere lys eller mere grønt? Kom og gi’ dit bud på, hvordan De Indre Søer skal udvikles fremover søndag den 22. juni, kl.11-15, langs søerne.

Læs mere

4. Jun 2014

Foreningsguiderne på Østerbro søger frivillige

Vil du gøre en forskel og hjælpe børn og unge på Østerbro med at komme igang med en fritidsaktivitet?

Læs mere

4. Jun 2014

Familievenlig Sankt Hans aften

Kom til familievenlig Sankt Hans fest i Kildevældsparken den mandag d. 23. juni 2014 kl. 16.00.

Læs mere

2. Jun 2014

Cykeltur i det grønne

Kom med, når Lokaludvalget og Miljøpunkt inviterer til en guidet cykeltur til Østerbros små grønne oaser og få inspiration til at gøre bydelen mere bæredygtig og grøn.

Læs mere

2. Jun 2014

Børneteater og folkekøkken

Den 12. juni kan du opleve teater i børnehøjde og bliv udfordret på smagsløgene. Kom med når Kulturinstitutionerne på Østerbro, Områdefornyelsen i Skt. Kjelds Kvarter, Kildevældsskolen og Østerbro Lokaludvalg tester Kulturcenter Kildevæld aktiviteter.

Læs mere

27. Maj 2014

Sund weekend i Fælledparken

Der blev lavet piruetter, dyrket karate, spillet bridge, danset og prøvet kræfter med taekwondo, da lokaludvalgets sundhedsweekend løb af stablen for 4. gang i weekenden d.24. og d.25. maj.

Læs mere

12. Maj 2014

Østerbro Sundhedsweekend 2014

Østerbro lokaludvalg inviterer i samarbejde med Forebyggelsescenter Østerbro til Sundhedsweekend den 24. og 25. maj. Kom og tjek din sundhed! Tag familien med og oplev Onkel Reje, Jazz Five, mød Østerbros idrætsforeninger, se opvisninger, vær med til dans, gymnastik, teakwondo, karate og meget mere!

Læs mere

9. Maj 2014

Få et bedre liv - foredrag

Kom til foredrag med sundhedseksperten Michelle Kristensen på torsdag d. 15. maj på Kildevældsskolen. Der er fri entré. Foredraget er et led i at Kultur Østerbro, Kildevældsskolen, Områdefornyelsen og Østerbro Lokaludvalg er gået sammen om at afprøve en række kulturaktiviteter i forbindelse med det kommende Kulturcenter Kildevæld.

Læs mere

9. Maj 2014

Folkekøkken

Spis grønt, bæredygtigt og lokalt torsdag d. 15. maj kl. 17.30, hvor der er folkekøkken i KW3. Folkekøkkenet er endu en aktivitet, der testes i forbindelse med etableringen af Kulturcenter Kildevæld.

Læs mere

11. Apr 2014

God påske!

Lokaludvalgets sekretariat holder lukket fra mandag den 14.april til og med den 21. april. Rigtig god påske!

Læs mere

9. Apr 2014

Penge til Kulturcenter

Borgerrepræsentationen har besluttet at afsætte 26,5 mio. kr. til kulturcenteret ved Kildevældsskolen. Kulturcenteret skal bl.a. indeholde et bibliotekstilbud, café, mødelokaler, kreative værksteder og et stort bevægelsesområde. Det forventes færdig i slutningen af 2016.

Læs mere

9. Apr 2014

Earth Day på Østerbro

Den 22. april er det international Earth Day – dagen hvor 200 lande over hele kloden sætter fokus på miljø og bæredygtighed. I forbindelse med det kommende Kulturcenter Kildevæld, som får en grøn profil, arrangerer Kultur Østerbro filmvisning og foredrag på Østebros udgave af Earthday. Arrangementet er gratis og ingen tilmelding nødvendig.

Læs mere

1. Apr 2014

Ny formand for lokaludvalget

I torsdags valgte Østerbros nye lokaludvalg deres formandskab. Axel Thrige Laursen blev valgt som lokaludvalgets formand, Mads Faber Henriksen blev valgt som 1. næstformand og Allan Marouf som 2. næstformand.

Læs mere

26. Mar 2014

Vil I reklamere for jeres idrætsforening ved Østerbro Sundhedsweekend?

Vil I vise hvilke muligheder der er i jeres forening? Så vær med ved Østerbro Lokaludvalgs sundhedsweekend, hvor Østerbros idræts- og motionsforeninger har mulighed for at præsentere deres aktivitetstilbud.

Læs mere

26. Mar 2014

Info om Nordhavnsvej

Læs Københavns Kommunes informationsbrev om hvad der skal ske i den kommende tid i forbindelse med, at tilslutningen mellem Nordhavnsvej og Helsingørmotorvejen bygges. 

Læs mere

25. Mar 2014

Konstituerende møde på torsdag

Østerbros nye lokaludvalg træder sammen for første gang på torsdag d.27. marts, hvor de skal holde det konstituterende møde. Find mødematerialet her på siden.

Læs mere

17. Mar 2014

Hvad værdsætter du ved vand?

Den 22. marts er Vandets Dag - en international mærkedag, der gør opmærksom på, hvor værdifuld en ressource vores ferskvand er. HOFOR - Hovedstadsområders Forsyningsselskab - bruger dagen til at sætte fokus på det unikke danske drikkevand med en fotokonkurrence for alle HOFORs en million vandforbrugere.

Læs mere

17. Mar 2014

Byggeforslag ved Østerport Station

Københavns Kommune foreslår, at det skal gøres muligt at udvide den eksisterende erhvervsbebyggelse på Oslo Plads 2, ved siden af Østerport Station. Vi vil gerne høre din mening om forslaget!

Læs mere

10. Mar 2014

Lokaludvalgsmøde 13. marts

Torsdag den 13.3.14 holder det nuværende lokaludvalg det sidste ordinære lokaludvalgsmøde i denne periode. Du er velkommen til at overvære mødet.

Læs mere

7. Mar 2014

Hør Nikolaj Kirk om fødevarekvalitet og bæredygtighed

Der vil i 2014 blive afholdt en række kulturarrangementer som skal synliggøre idéen med at skabe et grønt kulturcenter ved Kildevældsskolen.
Arrangementerne vil sætte fokus på alt fra havedyrkning, økologisk mad, arkitektur, klimaforandringer og bybier mm. Aktivitetsrækken kickstartes med et brag af et gratis foredag d. 27. marts kl. 19.30-21.00 på Kildevældsskolen med kokken Nikolaj Kirk.

Læs mere

27. Feb 2014

Søg Østerbropuljen til sommerens aktiviteter!

Det er nu, du skal til tasterne, hvis du har et godt projekt i ærmet og bare mangler de økonomiske midler til at realiserer dine idéer! Næste frist for at søge Østerbropuljen er 11.april kl.12.00.

Læs mere

26. Feb 2014

Så er et nyt lokaludvalg valgt!

Den 25. februar, i en stuvende fuld sal i Østerbrohuset, blev 15 repræsentanter fra Østerbros foreningsliv valgt til Østerbros nye lokaludvalg. Sammen med 8 politisk udpegede repræsentanter udgør de det samlede lokaludvalg, der sammen skal arbejde for at gøre Østerbro til en endnu bedre bydel de kommende 4 år.

Læs mere om valgaftenen og se hvem der blev valgt her på siden.

Læs mere

25. Feb 2014

Opstillingsmøde i aften

Så er det i aften der skal vælges nyt lokaludvalg på Østerbro. Mødet foregår kl.19.00 i Østerbohuset, Århusgade 103, salen. Er du interesseret i at se hvordan det foregår, er du velkommen som observatør - men kun de der har tilmeldt sig mødet som foreningsrepræsentanter har tale og stemmeret.

 

Læs mere

7. Feb 2014

Høring om byggeri ved Viborggade/Bopa Plads

Ejeren af ejendommene på Viborggade 42-6 og 70 ønsker at nedrive en del af de eksisterende bygninger og udvikle ejendommene med boliger. En del af det eksisterende erhverv opretholdes. Københavns Kommune har på den baggrund udarbejdet en startredegørelse, som er i høring nu. Du kan læse og kommentere redegørelsen her på siden.

Læs mere

7. Feb 2014

Sekretariatet lukket i uge 7

Sekretariatet i Randersgade vil ikke være bemandet i uge 7 - det er dog muligt at få kontakt til en medarbejder via mailen: oesterbrolokaludvalg@okf.kk.dk

Læs mere

31. Jan 2014

Lokaludvalgsmøde 6. februar

Torsdag den 6.2.14 holder lokaludvalget ordinært lokaludvalgsmøde, hvor puljeansøgerne og aktuelle lokale sager skal behandles.

Læs mere

31. Jan 2014

Tag del i dit nye kulturcenter!

Fra 1. marts inviteres du til at deltage i kulturaktiviteter på og omkring Kildevældsskolen. Aktivitetsprogrammet søsættes, fordi Kildevældsskolen indenfor de nærmeste år ombygges til også at huse et Kulturcenter - et længe efterspurgt mødested for borgerne på Østerbro.

Læs mere

29. Jan 2014

Du kan stadig nå at tilmelde dig valg til lokaludvalg

Vil du have indflydelse på, hvem der skal sidde i det kommende lokaludvalg? Eller ønsker du selv at stille op? Så kan du stadig nå at tilmelde dig opstillingsmødet. Tilmeldingsfristen er forlænget til den 6. februar.

Læs mere

24. Jan 2014

Du kan få indflydelse på din bydel!

Der er valg til lokaludvalg og du har mulighed for at stille op. Der er frist for at tilmelde sig valget d.27. januar kl.12.00. Læs alt om valget og hvorfor du skal stille op her.

Læs mere

20. Jan 2014

Lys over Østerbro - kom med dine inputs!

Hvor på Østerbro mangler der lys? Er der steder, hvor du føler dig utryg? Københavns Kommune vil i 2014 udarbejde en belysningsplan for bydelen og har brug for dine observationer fra Østerbro.

Læs mere

17. Jan 2014

Nyt forslag om skråparkering på Østerbro

Der er planer om at etablere flere skråparkeringspladser på Østerbro, hvilket vil skabe en kæmpe forandring af gadebilledet. Vi vil gerne høre din mening om projektet!

Læs mere

17. Jan 2014

Lokaludvalgsmøde 23. januar

Torsdag den 23.01.14 holder lokaludvalget ordinært lokaludvalgsmøde, hvor aktuelle lokale sager skal behandles.

Læs mere

16. Jan 2014

Vil du have indflydelse på dit lokalområde?

Så stil op til lokaludvalget! Vil du høre om valget og hvad det indebærer at være medlem af lokaludvalget, så kom forbi Østerbrohuset d.23. januar fra kl.17-19. Her kan du møde lokaludvalgets sekretariat.

Læs mere

7. Jan 2014

Ved du hvad lokaludvalg er og hvad du kan bruge dem til?

Prøv at se filmen her

Læs mere

6. Jan 2014

Østerbro Lokaludvalg ønsker godt nytår!

2013 har været et år, hvor lokaludvalget har arbejdet ihærdigt på at igangsætte, udvikle og påvirke projekter og beslutninger, så Østerbro kan blive en endnu bedre bydel at leve i. Tak til alle jer aktive borgere og samarbejdspartnere, der har bidraget med inputs og arbejdskraft til udviklingen af Østerbro!

Læs mere

20. Dec 2013

Glædelig jul og godt nytår!

Lokaludvalget ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår! Sekretariatet er lukket fra d.21.12 til og med d.2.1.13.

 

Læs mere

20. Dec 2013

Der skal vælges nyt lokaludvalg - og du kan være med!

Har du gå-på-mod, gode idéer og lyst til at tage ansvar for din bydel? Så stil op til valg til Østerbro Lokaludvalg!

Læs mere

20. Dec 2013

Ældre og gangbesværede i den kollektive trafik

Hvor på Østerbro er der behov for tilpasninger af busnettet og bedre indretning af stoppestederne i forhold til ældre og gangbesværede? Vi vil gerne høre din mening!

Læs mere

20. Dec 2013

Skråparkeringspladser på Østerbro

Et forslag om hvor der skal anlægges nye skråparkeringspladser på Østerbro, er sendt i høring. Se hvor og kommenter forslaget her på siden.

Læs mere

5. Dec 2013

Lokaludvalgsmøde 10. december

Torsdag den 10.12.13 holder lokaludvalget ordinært lokaludvalgsmøde, hvor aktuelle lokale sager skal behandles. Find mødemateriale her på siden.

Læs mere

5. Dec 2013

Workshop på KW 3 aflyst pga storm

Vi er virkelig kede af det, men vi er desværre nødt til at aflyse workshop-delen af KW3 Fremtid i dag, grundet stormvarsel. MEN, KW3 holder stadig åbent hus kl. 16.00, åbner baren og laver lækkert folkekøkken til jer alle sammen kl. 17.30!

Læs mere

4. Dec 2013

HOHO DRAMA!

Mød en live-on-location julekalender her på Østerbro. Dramafronten opfører 24 stykker dramatik forskellige steder i København i decemebr måned. 4 af stykkerne foregår på Østerbro. Gratis adgang og ingen tilmelding.

Læs mere

3. Dec 2013

Der blev julehygget på Fælledgården

Julemåneden blev inviet med manér, da lokaludvalget afholdte julehygge for Østerbros ældre på Plejecenteret Fælledgården søndag den 1. december.

Læs mere

28. Nov 2013

Vil du være med til at skabe kultur på Østerbro?

Lokaludvalget inviterer sammen med det nye Ungdomskulturhus KW3 til netværksaften og åbent hus den 5. december i ungdomskulturhuset på Krausesvej 3. Kom og mød Østerbros lokale aktører, der kan hjælpe dig med at realisere dine projekter i bydelen. Medbring dine idéer og visioner for Østerbro.

Læs mere

27. Nov 2013

Husk næste puljefrist!

Næste frist er den 6. januar kl.12.00.

Læs mere

27. Nov 2013

Der skal vælges nyt lokaludvalg og du kan være med!

Har du gå-på-mod, gode idéer og lyst til at tage ansvar for din bydel? Så stil op til valg til Østerbro Lokaludvalg!

Læs mere

21. Nov 2013

Hvor på Østerbro sidder du i kø i myldretiden?

Københavns Kommune er i gang med at kortlægge de steder, hvor der opstår myldretidsproblemer. Er der kryds eller strækninger på Østerbro, hvor du oplever, at trafikken jævnligt klumper sammen, vil vi gerne høre om dem.

Læs mere

19. Nov 2013

Julehygge for Østerbros ældre

Kom til en hyggelig juleeftermiddag søndag den 1.december på Plejeboligcentret Fælledgården. Der vil være juleunderholdning, julesang med Christina Falk og selvfølgelig gløgg og varme æbleskiver. Arrangementet er gratis og åbent for alle ældre på Østerbro.

Læs mere

15. Nov 2013

Lokaludvalget støtter bevaring af Bopa Plads

Lokaludvalget har netop sendt en henvendelse til Københavns Kommune, hvor udvalget opfordrer til, at der findes en permanent løsning for Bopa Plads. Det er lokaludvalgets holdning at opførelsen af en institution ikke må ske på bekostning af et lokalt rekreativt byrum, og det bør ske i god dialog med lokale interessenter.

Læs mere

13. Nov 2013

Teknik- og Miljøborgmester peger på mulighed for køb af Pakhus 11

Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal har nu svaret lokaludvalget, at kommunen - af juridiske årsager - ikke kan imødekomme lokaludvalgets ønske om at udarbejde en ny lokalplan for området ved Pakhus 11. Ayfer Baykal peger dog samtidig på, at et alternativ kunne være, at kommunen køber ejendommen.

Læs mere

13. Nov 2013

Lokaludvalgsmøde 14. november

Lokaludvalget afholder ordinært møde den 14. november hvor udvalget tager stilling til aktuelle lokale sager.  Bl.a. behandler lokaludvalget en henvendelse fra en borgergruppe om planerne for Bopa Plads.

Læs mere

8. Nov 2013

Besøg metrobyggepladsen i Øster Søgade

Metroselskabet inviterer til et besøg på byggepladsen i Øster Søgade. Her vil de fortælle om arbejdet på byggepladsen, om Cityringprojektet og svare på spørgsmål. Det sker søndag den 17. november, kl.10-13.

Læs mere

8. Nov 2013

Sundhedshus på Østerbro rykker nærmere

Lokaludvalget har længe presset på for at få etableret et sundhedshus på Østerbro og midler blev afsat allerede i 2011 – men Sundheds- og Omsorgsforvaltningen har haft svært ved at finde den rette placering. Nu har Sundheds- og Omsorgsudvalget besluttet, at der skal arbejdes med Randersgade 60 som Sundhedshus for Østerbro/Indre By.

Læs mere

31. Okt 2013

Kulturnatten var grøn på Østerbro

Lokale grønne klimaprojekter blev studeret nøje, mens snobrød blev bagt, Spirekoret sang, ansigter malet og Nanna Larsen spillede Skt. Jakobs Plads op. Mange Østerbrofamilier var mødt op, da Lokaludvalget og Miljøpunkt Østerbro afholdte kulturnatsarrangementet på Skt. Jakobs Plads.

Læs mere

30. Okt 2013

Skråparkeringspladser vedtaget i Borgerrepræsentationen

Den 10. oktober vedtog Borgerrepræsentationen etablering af skråparkeringspladser på Østerbro. På baggrund af høringen i foråret er antallet af skråparkeringspladser på Østerbro skåret ned fra 301 til 276 pladser.

Læs mere

30. Okt 2013

Søg Metroselskabets Nabopulje!

Metroselskabet har øremærket 20 millioner kroner til en pulje, som naboer til metrobyggepladser med udvidet arbejdstid og støj over 55 dB(A) kan søge. Pengene går til projekter, som kan komme flere naboer til gode.

Læs mere

29. Okt 2013

Vælgermøde på Østerbro

Hvor skal krydset sættes til kommunalvalget den 19. november? Kom til vælgermøde i Krudttønden den 6. november kl.19.00!

Læs mere

18. Okt 2013

Valgmøde om sejlsportens vilkår

Sejlklubben København indbyder til en aften hvor de politiske partier i Borgerrepræsentationen redegør for deres holdning til sejlsportens vilkår i København, med særligt fokus på Nordhavnens udvikling. Det sker den 5. november kl.19.00, Sundkrogskaj 17.

Læs mere

17. Okt 2013

Luft- og støjforurening på Østerbro

Kom og diskuter luft- og støjforurening på Østerbro med Borgerrepræsentationens politikere. Det sker den 30. oktober kl.19.00 i Østerbrohuset.

Læs mere

10. Okt 2013

Grøn Kulturnat på Østerbro

Fredag den 11. oktober er der Kulturnat - og på Østerbro gør vi kulturnatten grøn! Kom forbi Skt. Jakobs Plads til masser af aktiviteter for børn og voksne og få inspiration til grønne initiativer med hjem.

Læs mere

10. Okt 2013

Perler på hegnet

Fredag den 4. oktober fremviste eleverne fra 5U og 6A, deres billedkunstlærere og to lokale kunstnerne resultatet af projektet Kunst og Østerbrobørn: Et 5 meter langt perleværk bestående af dyremotiver lavet specielt til Byens Hegn.

Læs mere

8. Okt 2013

Hvad skal der ske i Århusgadekvarteret?

Onsdag den 2. september besøgte Beskæftigelses- og Integrationsborgmesteren Anna Mee Allerslev (R) medlemmerne af Østerbro Lokaludvalg til en snak om fælles ideer for byudviklingen i Århusgadekvarteret. Her var både en aktivitetshal for børn og unge samt et nyt grønt område på Strandboulevarden på plakaten.

Læs mere

4. Okt 2013

Lokaludvalgsmøde 10.oktober

Lokaludvalget afholder ordinært møde den 10.oktober, hvor udvalget tager stilling til aktuelle lokale sager.

Læs mere

26. Sep 2013

Handicapprisen 2013

Kender du en person eller en gruppe, som har gjort noget særligt for københavnske borgere med handicap? Og som fortjener at blive hædret for sit arbejde? Så er det nu, du skal skrive ind til Københavns Kommunes Handicapråd og indstille vedkommende til årets handicappris.

Læs mere

25. Sep 2013

Kunst og Østerbrobørn

Bland 2 klasser fra Strandvejsskolen med 2 lokale kunstnere og maaaange plastikperler i alverdens farver og du får et 5 meter langt, fantastisk værk på Byens Hegn. Kom til fernisering den 4.oktober!

Læs mere

20. Sep 2013

Grøn Kulturnat på Østerbro

Fredag den 11. oktober er der Kulturnat - og på Østerbro gør vi kulturnatten grøn! Kom forbi Skt. Jakobs Plads til masser af aktiviteter for børn og voksne og få inspiration til grønne initiativer med hjem.

Læs mere

20. Sep 2013

Husk at søge Østerbropuljen!

Næste ansøgningsfrist er 14. oktober kl.12.00.

Læs mere

18. Sep 2013

Hvordan skal Københavns Havn udvikle sig?

Kom, hør og diskuter Københavns Kommunes nye vision for havnen på en kombineret sejltur og borgermøde onsdag d.25. september.

Læs mere

13. Sep 2013

Lokaludvalgsmøde 19. sep.

Lokaludvalget afholder ordinært møde den 19. september, hvor udvalget tager stilling til aktuelle lokale sager.

Læs mere

5. Sep 2013

Borgerrepræsentationen skal træffe beslutning om skråparkering

Den 26. august behandlede Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune forslaget om etablering af knap 300 skråparkeringspladser på Østerbro. Der blev dog ikke truffet en beslutning, da SF og Enhedslisten valgte at standse indstillingen og sende sagen videre til Borgerrepræsentationen.

Læs mere

5. Sep 2013

Visioner for havnen

Kalkbrænderiløbskaj i Nordhavn som en rekreativ kajkant - som et oplevelsesmekka, med badekaj, maritimt center og masser af mulighed for bevægelse og idrætsaktiviteter. Det er lokaludvalgets vision for én af kajkanterne i Nordhavn. Hvilke idéer har du til Københavns vandkanter?

Læs mere

28. Aug 2013

Østerbros folkeskoleelever til koncert i DR-koncertsal

For andet år i træk fik Østerbros folkeskoleelever en stor oplevelse, da de overværede musik for fuld udblæsning i DRkoncertsal. Koncerten er en del af projektet 'Københavns børn oplever klassisk musik' – et samarbejdsprojekt mellem Østerbro Lokaludvalg og DR.

Læs mere

28. Aug 2013

Husk sidste puljefrist i 2013!

Årets sidste frist er den 14. oktober kl.12.00. Du kan søge til projekter eller aktiviteter, der afvikles enten i 2013 eller i perioden 1. januar 2014 til 30. april 2014.

Læs mere

28. Aug 2013

Er du medlem af en forening?

Der er valg til nyt lokaludvalg i februar 2014 og alle foreninger på Østerbro inviteres til at stille med en repræsentant. Vi vil gerne høre fra dig, hvis du er medlem af en mindre eller nyoprettet forening på Østerbro, så vi kan sikre os, at alle foreninger bliver inviteret til det lokale valg til februar.

Læs mere

22. Aug 2013

Lokaludvalgsmøde 22.august

Lokaludvalget afholder ordinært møde den 22. august, hvor udvalget tager stilling til aktuelle lokale sager.

Læs mere

14. Aug 2013

Kulturfestival i Kildevældsparken

Husk der er kulturfestival lørdag d.24. august i Kildevældsparken fra kl.11-17.

Læs mere

8. Aug 2013

Din hverdag omdannet til kunst

I august og september kan du møde en række kunstnere i campingvogne i Kildevældsparken og på Tåsinge Plads. Fra campingvognene suger kunstnerne de lokales historier til sig, oplever nærmiljøet og stykker deres indtryk sammen til små kulturoplevelser, som kan opleves på stedet.

Læs mere

7. Aug 2013

Klima og strandfest

Kom og vær med til et hav af sjove og spændende aktiviteter på Svanemøllestranden søndag den 18. august kl.11-16.

Læs mere

4. Jul 2013

Ny digital indgang til Østerbropuljen!

For fremtiden skal du bruge vores nye, digitale ansøgningsskema, når du vil søge støtte fra Østerbropuljen til dit lokale projekt. Husk næste ansøgningsfrist er 19. august 2013 kl.12.00.

Læs mere

3. Jul 2013

Kom til Åben Havn

Vidste du, at Svanemøllehavnen er Danmarks største lystbådehavn? Kom og få oplevelser på vandet og nyd en pølse på kajen, når idrætsklubberne i Svanemøllehavnen inviterer til Åben Havn den 10. august, kl.10-18.

Læs mere

3. Jul 2013

Lokaludvalget bekymret over forslag om skråparkering

Bekymring over bl.a. manglende hensyn til gode byrum, fremkommelighed for cyklister, cykelparkering og håndtering af regnvand, får Lokaludvalget til at anbefale, at forslaget om skråparkering trækkes tilbage for en mere konkret gennemgang af de enkelte gader. Læs hele lokaludvalgets høringssvar på forslaget om 300 nye parkeringspladser på Østerbro her på siden.

Læs mere

2. Jul 2013

Borgermøde om Nordhavn

Lokalplaner for udbygningen af Nordhavn er i høring - og du har mulighed for at lufte din mening om de nye lokalplansforslag, når der afholdes borgermøde mandag den 19. august kl.19-21 i Salen, Østerbrohuset, Århusgade 103, 2100 Kbh Ø. Forslagene omfatter Århusgade Vest og Trælastholmen.

Læs mere

26. Jun 2013

Sundhedsweekend i Fælledparken

Der var sundhed på programmet, da Østerbro Sundhedsweekend løb af stablen i Fælledparken d.1. og 2. juni. Der blev roet om kap, hoppet længdespring, dyrket tigertræning, prøvet teakwondo og aikido, spillet musik i mens solen bagte.

Læs mere

25. Jun 2013

God sommer!

Lokaludvalgets sekretariat holder ferielukket fra den 1.juli til den 31. juli.

Rigtig god sommer!

Læs mere

17. Jun 2013

Sommeraktiviteter på Østerbro

Er du til Klassisk musik på Trianglen, Jazz i Krudttønden eller Open air koncert i Kildevældsparken? Østerbro Lokaludvalg har modtaget mange spændende ansøgninger til Østerbropuljen og har i maj støttet et væld af aktiviteter der løber af stablen på Østerbro hen over sommeren.

Læs mere

7. Jun 2013

Lokaludvalgsmøde den 13. juni

Lokaludvalget afholder ordinært møde den 13. juni, hvor udvalget tager stilling til aktuelle lokale sager.

Læs mere

29. Maj 2013

Borgermøde og gadevandring om skråparkering

Der er planer om at etablere mere end 300 skråparkeringspladser på Østerbro, hvilket vil skabe en kæmpe forandring af gadebilledet. Vi vil gerne høre din mening om projektet! Kom til borgermøde og gadevandring den 6. juni.

Læs mere

29. Maj 2013

Møde om skybrud på Østerbro

Kom til møde om skybrudssikring af Østerbro i Krudttønden den 18. juni kl. 19.00. Københavns Kommune har sendt en række konkrete forslag til skybrudssikring af Københavns byområder i høring. Forslagene skal sikre at store regnmængder kan håndteres i fremtiden. Hør mere om de konkrete forslag til skybrudssikringen af Østerbro den 18. juni.

Læs mere

29. Maj 2013

Østerbro Bydelsplan vedtaget i BR

Østerbro Bydelsplan er færdig og blev sammen med resten af byens bydelsplaner vedtaget af Borgerrepræsentationen torsdag den 23. maj. Forud for BRs behandling blev planerne udstillet i festsalen på Københavns Rådhus. Læs om de 11 bydelsplanprojekter som lokaludvalget peger på skal prioriteres på Østerbro de kommende år.

 

Læs mere

21. Maj 2013

Lokaludvalgsmøde 23. maj

Lokaludvalget afholder ordinært møde den 23. maj, hvor udvalget tager stilling til aktuelle lokale sager samt en række puljeansøgninger.

Læs mere

17. Maj 2013

Federe forhold for fodgængere...

…det var budskabet, da Lokaludvalget og Fodgængerforbundet var på gaden den 7. maj for at markere FN trafiksikkerhedsuge.

Læs mere

17. Maj 2013

Møde om Strandboulevarden

Har du en interesse i Strandboulevarden? Og har du lyst til at gøre en forskel for området? Så kom til møde den 28. maj i Østerbrohuset.

Læs mere

16. Maj 2013

Østerbro Sundhedsweekend

Kom og tjek din sundhed, når Østerbro Sundhedsweekend løber af stablen 1. og 2. juni i Fælledparken. Tag familien med og vær med til tigertræning, boksning, teakwondo, længdespring, roning. Hør god musik og spis dejlig sommerfrokost!

Læs mere

13. Maj 2013

Lokaludvalgsmøde 16. maj

Lokaludvalget afholder ordinært møde den 16. maj, hvor udvalget tager stilling til aktuelle lokale sager samt en række puljeansøgninger.

Læs mere

8. Maj 2013

Over 300 skrå p-pladser på Østerbro

Der er planer om at etablere mere end 300 skråparkeringspladser på Østerbro, hvilket vil skabe en kæmpe forandring af gadebilledet. Vi vil gerne høre din mening om projektet!

Læs mere

30. Apr 2013

Træt af dårlige forhold for fodgængere på Østerbro?

Så gå med, når Østerbro Lokaludvalg markerer FN trafiksikkerhedsuge og inviterer alle til at deltage i et fodgængeroptog på Østerbro den 7.5.13

Læs mere

12. Apr 2013

Lokaludvalgsmøde 18.april

Lokaludvalget afholder ordinært møde den 18. april, hvor udvalget tager stilling til  aktuelle lokale sager.

Læs mere

11. Apr 2013

Østre Gasværkkvarteret – hvordan skal det udvikles?

Hvilke ønsker har du til Østre Gasværkkvarteret? Og har du lyst til at være med til at gøre en forskel for området? Lokaludvalget inviterer foreninger, institutioner m.m. i Østre gasværkkvarteret til møde om udviklingen af området.

Læs mere

22. Mar 2013

God påske!

Lokaludvalget ønsker god alle en god påske. Sekretariatet er lukket fra d.25.3 til og med d.1.april.

Læs mere

21. Mar 2013

Vil I reklamere for jeres idrætsforening ved Østerbro Sundhedsweekend?

Vil I vise hvilke muligheder der er i jeres forening? Så vær med ved Østerbro Lokaludvalgs sundhedsweekend, hvor Østerbros idræts- og motionsforeninger har mulighed for at præsentere deres aktivitetstilbud på Østerbro.

Læs mere

20. Mar 2013

Søg støtte til din gode idé!

Så er det nu du skal til tasterne, hvis du har et godt projekt i ærmet og bare mangler de økonomiske midler til at realiserer dine idéer! Næste frist for at søge Østerbropuljen er 15.april kl.12.00.

Læs mere

19. Mar 2013

Gode idéer til nye typer cykelparkering

En gruppe engagerede borgere var mødt op til lokaludvalgets møde om cykelparkering på Østerbro torsdag den 14.3 i Østerbrohuset. Idéer til smartere og bedre cykelparkering var der masser af, og der var inspiration at hente i form af en række fabrikanters udstilling af gode løsninger på cykelstativer.

Læs mere

18. Mar 2013

Lokaludvalgsmøde 21.marts

Lokaludvalget afholder ordinært møde den 21. marts, hvor udvalget tager stilling til  aktuelle lokale sager.

Læs mere

11. Mar 2013

Cykelparkeringskonkurrence

Vi præmierer din gode idé til en ny og kreativ løsning på Østerbros cykelparkeringsproblem. Du kan vinde op til 3000kr., hvis du har en god idé til bedre, flere og kreativt udformede cykelparkeringspladser på Østerbro.

Læs mere

27. Feb 2013

Kom til møde om cykelparkering på Østerbro

Hvad mener du om cykelparkeringen i din bydel? Har du forslag til hvordan den kan forbedres? Så kom til møde den 14.3.13. kl.19-21 i Østerbrohuset.

Læs mere

26. Feb 2013

Kan frivillige, foreninger, erhvervsliv og kommunale enheder spille bedre sammen på Østerbro?

Skal frivillige have adgang til ledige lokaler i kommunale institutioner? Skal dit barns skolebibliotek lægges sammen med dit lokale bibliotek? Skal du kunne finde kommunes sundhedstilbud ved idrætsfaciliteterne på Østerbro?
Har du en holdning til spørgsmålene her, så vil vi meget gerne høre den.

Læs mere

26. Feb 2013

Søg støtte til dit kunstprojekt på Byens Hegn senest 2.april!

Vil du være med til at skabe nye kreative byrum og skabe nye kunstværker imens metrobyggeriet står på? Så har du muligheden for at søge den ekstrapulje som Lokaludvalget har øremærket kunstprojekter på Byens Hegn. Fristen er 2. April kl.12.00.

Læs mere

26. Feb 2013

Har du haft vand i kælderen?

Og vil du hjælpe med at sikre, at det ikke sker næste gang, der kommer et skybrud? Så har du nu muligheden for at deltage i en spørgeskemaundersøgelse iværksat af Hofor og Københavns Kommune.

Læs mere

22. Feb 2013

Lokaludvalgsmøde 28. februar

Lokaludvalget afholder ordinært møde den 28. februar, hvor udvalget tager stilling til puljeansøgninger og aktuelle lokale sager.

Læs mere

12. Feb 2013

Kunst på Byens Hegn - Kom til inspirationsmøde!

Hør mere om Byens Hegn og mulighederne for at få støtte til at få dit kunstværk op. Kom og få inspiration og feedback på din ansøgning. Der sker mandag den 25. februar, kl.17.00 i Smedjen, Pakhus 11, Dampfærgevej 4.

 

Læs mere

12. Feb 2013

3 dækningsgrave undgår nedlæggelse

På baggrund af massiv modstand fra borgerne og på lokaludvalgets anbefaling har kommunen besluttet ikke at nedlægge de gamle bunkers ved A.L. Drewsensvej, Ove Rodes Plads og i Classens Have. I stedet er en ny proces startet op med nye forslag til nedlæggelser. På Østerbro drejer det sig om bunkeren foran Roklubben i Strandvænget.

Læs mere

31. Jan 2013

Skal din kunst udsmykke Østerbro?

Lokaludvalget har søsat en ekstra puljerunde øremærket kunstprojekter på Byens Hegn. Klik nedenfor for at læse de 3 vigtigste ting, du skal vide for at søge støtte til at få dit kunstprojekt på Østerbros grønne hegn.

Læs mere

28. Jan 2013

Kulturcenter ved Kildevældsskolen

Lokaludvalget har i samarbejde med Områdefornyelsen i Skt. Kjelds Kvarter, Kildevældsskolen og Kultur Østerbro udarbejdet et idéoplæg til et kulturcenter ved Kildevældsskolen. Oplægget beskriver hvordan der kan skabes et nytænkende kulturcenter med fokus på det gode og aktive hverdagsliv.

Læs mere

28. Jan 2013

Er du en del af en kommunal institution, der ønsker at søge Østerbropuljen om støtte?

Så skal du være opmærksom på, at Østerbro Lokaludvalg har vedtaget en række tilføjelser til retningslinjerne for anvendelsen af lokaludvalgets puljemidler. Klik og læs om tilføjelserne.

Læs mere

28. Jan 2013

Debat om cykelkaos og ujævne fortove på Østerbro

Spørgelysten var stor og stemningen afslappet, da Østerbro Lokaludvalg den 22. januar afholdt et velbesøgt borgermøde i Vibenshave om emnet ”Tilgængelighed på Østerbro”, hvor Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal deltog. Læs om hvilke emner borgerne bragte op og borgmesternes respons.  

Læs mere

18. Jan 2013

Lokaludvalgsmøde 24.januar

Lokaludvalget afholder ordinært møde den 24. januar, hvor udvalget tager stilling til puljeansøgninger og aktuelle lokale sager.

Find mødematerialet her på siden.

Læs mere

11. Jan 2013

Bliv Københavns Klimakarré

Vil du og din nabo yde en indsats for klimaet? Og trænger din ejendom til nye vinduer eller gårdhave? Så har du mulighed for at deltage i Københavns Kommunes konkurence om at blive Københavns Klimakarré.

Læs mere

20. Dec 2012

Godt nytår fra Lokaludvalget

Lokaludvalget ønsker alle et godt nytår og takker for et begivenhedsrigt år. 

Læs mere

20. Dec 2012

Borgermøde om lokalplan for Rigshospitalet

Forslag til lokalplan der skal muliggøre en udvidelse af Rigshospitalet til et moderne forsknings- og universitetshospital er i høring. I den forbindelse afholdes der borgermøde mandag d.21. januar 2013, kl. 19-21 på Rigshospitalet. Læs mere om forslaget her på siden.

Læs mere

20. Dec 2012

Husk årets første puljefrist!

I 2013 vil der også være rig mulighed for at søge Østerbropuljen om støtte til nye, spændende aktiviteter, der kan skabe liv og netværk i bydelen. Første ansøgningsfrist i 2013 er 21. januar kl.12.00.

Læs mere

20. Dec 2012

Borgermøde om tilgængelighed for ældre og handicappede

Østerbro Lokaludvalg afholder den 22. januar 2013 et borgermøde om tilgængelighed på Østerbro, hvor Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal deltager. Som oplæg til mødet vil vi gerne høre dine ideer og spørgsmål omkring tilgængelighed og handicapforhold i bydelen. Har vi eksempelvis brug for flere bænke? Kan tilgængeligheden gøres bedre i Nordre Frihavnsgade og ved Østerbros metrobyggepladser? Du kan sende dine inputs til os her på siden.

Læs mere

11. Dec 2012

Årets sidste lokaludvalgsmøde

Torsdag den 13.12.12 holder lokaludvalget årets sidste ordinære lokaludvalgsmøde. På mødet skal de bl.a. behandle en række puljeansøgninger samt et medlemsforslag om cykelparkering på Østerbro.

Find mødematerialet her på siden.

Læs mere

30. Nov 2012

Spørgeskemaundersøgelse om kommende kulturcenter

Over 200 borgere svarede på Lokaludvalgets og Områdefornyelsens spørgeskemaundersøgelse om ønsker til funktioner i et kommende kulturcenter ved Kildevældsskolen. Idéerne spænder bredt fra folkekøkken, samtalesaloner, ungerum, udstillingslokaler, men særligt peger mange på behov for en café, kreative værksteder, teater/koncertsal og sports- og bevægelsesfaciliteter.

Læs mere

30. Nov 2012

Stop indbrud - start snakken!

Der er gode råd om forebyggelse af indbrud at hente, når den bydækkende indbrudskampagne løber af stablen i december. I den første uge i december kan du møde Lokaludvalget og en række skoleklasser på Østerbros gader og boligområder, og få en folder med gode råd om nabohjælp og indbrud.

Læs mere

30. Nov 2012

Foreningsguiderne fortsætter på Østerbro

Østerbro Lokaludvalg har netop besluttet, at fortsætte deres støtte til Foreningsguiderne på Østerbro. Foreningsguiderne er frivillige guider, som hjælper og guider minoritetsbørn og unge og deres familier til en aktivitet i en idræts- eller kulturforening tæt på, hvor de bor.

Læs mere

30. Nov 2012

Skraldeeksperiment i Kildevældsparken – hvad mener du?

Der er for meget skrald i Kildevældsparken og Teknik- og Miljøforvaltningen bruger for mange ressourcer på at fjerne det. Derfor blev et affaldseksperiment sat i værk Kildevældsparken i sommers. Umiddelbart er resultatet, at mængden af skrald ikke er øget i perioden. Men spørgsmålet er hvordan du har oplevet eksperimentet? Vi vil gerne høre din mening!

Læs mere

28. Nov 2012

Kom og test dit kulturcenter!

Den 29.11.12 klokken 14:00-17:00 kommer kunstnerduoen ’Ultragrøn’, som besår af Morten Plesner og Christian Dinesen, og holder den sidste af efterårets Kulturcenterworkshop.

Læs mere

21. Nov 2012

Julehygge for ældre på Østerbro

Har du lyst til at nyde 1. Søndag i advent sammen med andre ældre fra bydelen? Så har du chancen, når lokaludvalgets fagudvalg for social og sundhed afholder julearrangement for Østerbros ældre den 2. december.

Læs mere

20. Nov 2012

Lokaludvalgsmøde 22. november

Lokaludvalget afholder ordinært møde den 22. november, hvor udvalget tager stilling til puljeansøgninger og aktuelle lokale sager.

Find mødematerialet her på siden.

Læs mere

14. Nov 2012

Test dit kulturcenter - kom til fællesspisning

Områdefornyelsen, Kultur Østerbro og Østerbro Lokaludvalg afholder en række workshops, hvor idéer til et nyt kulturcenter testes. Den 16. november er madlavning og fællesspisning på programmet. Kom og vær med! 

Læs mere

2. Nov 2012

Østerbro Bydelsplan

Lokaludvalget har sat sidste punktum i Østerbro nye bydelsplan. Planen rummer 11 visionære forslag til projekter på Østerbro, som lokaludvalget vil arbejde for at få finansieret og realiseret i fremtiden.

Læs mere

2. Nov 2012

Gør din idé til virkelighed

Realdania inviterer landets ildsjæle til at realisere gode idéer. Invitationen er til alle, der arbejder frivilligt med forbedring og udvikling af det byggede miljø. Realdania tilbyder inspiration, netværk og økonomisk støtte til at skabe livskvalitet i byggede miljøer. Frist for at søge økonomisk støtte er 14. januar 2013.

Læs mere

2. Nov 2012

Bevar bunkerne på Østerbro

Lokaludvalget anbefaler, at bunkerne på A.L. Drewsens Vej, Over Rodes Plads og i Classens Have bevares, da lokaludvalget - ligesom en række borgere - mener, at bunkerne med de kuperede terræner udgør en rekreativ kvalitet i områderne.

Læs mere

31. Okt 2012

Klassisk musik til byens børn

351 Østerbrobørn, 35 forældre og 30 lærere oplevede den 11. oktober stor symfonisk musik i DR-koncertsalen. Arrangementet var det første led i lokaludvalgets arbejde for alle københavnske skolebørn én gang i løbet af deres skoletid oplever stor symfonisk musik i DR-koncertsal.

Læs mere

31. Okt 2012

Kunst, jamaften og fællesspisning

Kom og vær med når Områdefornyelsen, Kultur Østerbro og Østerbro Lokaludvalg afholder en række workshops, hvor idéer til et nyt kulturcenter ved Kildevældsskolen testes.

Læs mere

31. Okt 2012

Kulturnatten på Østerbro

Idéerne til nye til projekter i bydelen blev studeret nøje, mens snobrød blev bagt, Spirekoret sang, Cirkus Panik gøglede og musikken spillede op. Rigtig mange var mødt op, da lokaludvalget afholdte kulturnatsarrangement på Skt. Jakobs Plads.

Læs mere

26. Okt 2012

Tryghedsvandring i Rymarkskvarteret

Kom og vær med når Lokaludvalget inviterer på en gåtur med fokus på steder, der trænger til en kærlig hånd i Rymarkskvarteret. Der sker på mandag den 29.oktober.

Læs mere

25. Okt 2012

Test dit kommende kulturcenter

- og få pustet liv i dine gamle klude! Områdefornyelsen, Kultur Østerbro og Østerbro Lokaludvalg afholder en række workshops, hvor idéer til et nyt kulturcenter testes. Tirsdag den 30.10.12 er der syworkshop.

Læs mere

10. Okt 2012

Nedlæggelse af bunkers

Det er blevet foreslået, at nedlægge en række bunkers på Østerbro. Østerbro Lokaludvalg vil gerne høre din mening om forslaget. Er bunkerne værd at bevare, eller skal de væk? 

Læs mere

10. Okt 2012

Borgermøde om metro til Nordhavn

Københavns Kommune afholder borgermøde om den kommende metro til Nordhavn tirsdag den 23. oktober, kl.19-21 i Østerbrohuset, Århusgade 103.

Læs mere

5. Okt 2012

Lokaludvalgsmøde 11. oktober

Lokaludvalget afholder ordinært møde den 11. oktober, hvor udvalget tager stilling til aktuelle lokale sager.

Find mødematerialet her på siden.

Læs mere

27. Sep 2012

God musik, stand up, ild, gøgl og snobrød – kom til Kulturnat!

Lokaludvalget inviterer igen i år til Kulturnat på Skt. Jakobs Plads den 12. oktober. Der vil være masser af aktiviteter for børn og voksne – og så præsenteres Østerbros spritnye bydelsplan.

Læs mere

27. Sep 2012

Få støtte til dit lokale projekt!

Der er stadig penge i Østerbropuljen for 2012 – men det er ved at være sidste udkald, hvis dit projekt eller arrangement skal nå at få støtte i 2012. Husk derfor at søge puljen senest 22. oktober kl.12.00.

Læs mere

27. Sep 2012

Kulturcenter i budgetaftale 2013

Et nyt kulturcenter ved Kildevældskolen var med i aftalen, da Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten, Det Radikale Venstre og Liberal Alliance blev enige om Københavns budget for 2013.

Læs mere

27. Sep 2012

Handicappris 2012

Kender du en person eller gruppe, der har gjort noget særligt for københavnske borgere med handicap? Og som fortjener at blive hædret for sit arbejde?
Så er det nu, du skal skrive ind til Københavns Kommunes Handicapråd og indstille vedkommende til årets Handicappris.

Læs mere

14. Sep 2012

Lokaludvalgsmøde 20.september

Lokaludvalget afholder ordinært møde den 20. september, hvor de tager stilling til aktuelle lokale sager.

Find mødematerialet her på siden.

Læs mere

31. Aug 2012

Lokaludvalget byder ind med ønsker til Københavns budget 2013

Kulturcenter ved Kildevældsparken, Omlægning af Østerbrogade nord til miljøprioriteret handelsgade, Grøn omdannelse af Strandboulevarden, Etablering af grønt klimabyrum ved Carl Nielsens Allé, en ny stiforbindelse og forbedring af belysning i Ryvangkvarteret og et Sundhedshus på Østerbro – Det er nogle af de ting Lokaludvalget mener Københavns politikere bør prioritere i forhandlingerne om kommunens budget for 2013.

Læs mere

31. Aug 2012

Østerbros fremtid til debat i Krudttønden

Lokaludvalgets arbejde med en kommende bydelsplan har afstedkommet en lang række projekter, der alle skal gøre Østerbro til et endnu bedre sted at bo og færdes. Det var de projekter, der var på dagsordenen, da Lokaludvalget bød indenfor til en kop kaffe og en snak om alle projektidéerne i Krudttønden i lørdags.

Læs mere

31. Aug 2012

Søg støtte til lokale aktiviteter og projekter

Har du en idé til et godt projekt, arrangement eller aktivitet på Østerbro? Så husk at du kan søge Østerbropuljen om midler. Næste og sidste ansøgningsfrist i 2012 er 22.oktober kl.12.00. Find ansøgningsskema og læs mere om retningslinjer her på siden.

Læs mere

29. Aug 2012

Hvad skal dit nye kulturcenter indeholde?

Træværksted, fælleskøkken, øvelokaler, biograf, atelier? Østerbro Lokaludvalg har indgået et samarbejde med områdefornyelsen i Skt. Kjelds Kvarter om udviklingen af et nyt kulturcenter ved Kildevældsskolen. Vi vil gerne høre dine idéer til aktiviteter i kulturcenteret. Udfyld et spørgeskema her på siden.

Læs mere

20. Aug 2012

Lokaludvalgsmøde 23. august

Lokaludvalget afholder ordinært møde den 23.august, hvor de tager stilling til aktuelle lokale sager.

Find mødematerialet her på siden.

Læs mere

9. Aug 2012

Form fremtidens bydel

Kom og vær med lørdag den 25. august i Krudttønden, når Lokaludvalget præsenterer idéer til nye byrum, klimaprojekter, nye mødesteder og kulturfaciliteter på Østerbro. Tag en snak med Lokaludvalget over en kop god kaffe og en croissant, mens børnene bliver underholdt eller bygger deres idéer til fremtidens Nordhavn. 

Læs mere

6. Jul 2012

God sommer!

Østerbro Lokaludvalg ønsker alle en rigtig god sommer. Sekretariatet holder lukket fra mandag den 9. juli til og med den 31. juli.

Læs mere

29. Jun 2012

Er du nysgerrig på Østerbros fremtid?

Arbejdes der mon med planer for nye byrum eller aktiviteter i dit nærområde? Kom og bliv klogere og få en snak med Lokaludvalget ved stor præsentation af lokaludvalgets projekter lørdag den 25. August.

Læs mere

28. Jun 2012

Den rekreative udvikling af Nordhavn til debat

Onsdag den 20. juni udgjorde Danske Studenters Roklub rammen for et velbesøgt dialogmøde, hvor mulighederne for rekreative byrum og et aktivt byliv i Nordhavn blev drøftet. Især var muligheden for en kanal fra Kalkbrænderihavnen til Inderhavnen genstand for debat. Du kan læse mere om mødet og komme med dine bud på en rekreativ udvikling af Nordhavn her på siden.  

Læs mere

28. Jun 2012

Sundt samvær og borgmesterbesøg

Blodtryksmålerne og kondicyklerne glødede, da Lokaludvalget afholdte Sundhedsweekend i begyndelsen af juni. Både Sundheds- og Omsorgsborgmester Ninna Thomsen og Socialborgmester Mikkel Warming lagde vejen forbi.

Læs mere

28. Jun 2012

Der er stadig penge tilbage i kassen

Brug sommerferien på at planlægge projektet, der kan gøre Østerbro til en sjovere og endnu mere spændende bydel at bo i – og søg Lokaludvalgets pulje senest den 20. august klokken 12.00.

Læs mere

18. Jun 2012

Ekstraordinært lokaludvalgsmøde

Mandag den 18. juni afholder lokaludvalget et ekstraordinært møde.

Find mødemateriale her på siden.

 

Læs mere

13. Jun 2012

Byrum og fritidsliv i Nordhavn

Mød op til borgermøde onsdag den 20. juni, hvor kan du høre om planerne for udviklingen af Nordhavn og komme med dine input til byrum og fritidsliv i havnen.

Læs mere

11. Jun 2012

Lokaludvalgsmøde 14. juni

Lokaludvalget afholder ordinært møde den 14. juni, hvor lokale sager er på dagsordenen.

Find mødemateriale her på siden.

Læs mere

4. Jun 2012

Ny sti og mere lys - vi vil gerne høre dine idéer!

Lokaludvalget inviterer til borgermøde om Ryvangkvarteret mandag den 11. juni klokken 19.00

Læs mere

16. Maj 2012

Lokaludvalgsmøde 24. maj

Der er lokaludvalgsmøde på torsdag, hvor udvalget behandler puljenasøgninger.

Find mødematerialet her på siden

Læs mere

14. Maj 2012

Kom til Sundhedsweekend!

Er du interesseret i at vide mere om din fysiske sundhed? Så sæt kryds i kalenderen når Østerbro Lokaludvalg i samarbejde med Forebyggelsescenter Østerbro inviterer til to dages ”sundhedstjek” den 2. og 3. juni.

Læs mere

8. Maj 2012

Kulturhus drøftes på ekstraordinært møde

Lokaludvalget afholder den 14. maj ekstraordinært møde om mulighederne for et kulturhus på ydre Østerbro. Alle interesserede er velkomne til at overvære mødet.

Find mødemateriale her på siden.

Læs mere

8. Maj 2012

Lokaludvalgsmøde 10. maj

Lokaludvalget afholder ordinært møde, hvor de drøfter aktuelle lokale sager.

Find mødematerialet her på siden.

Læs mere

7. Maj 2012

Fremtidens Strandboulevard

Søndag den 13. maj inviterer Københavns Kommune til historisk byvandring med Peter Olesen og efterfølgende borgermøde om udvikling af Strandboulevarden. 

Læs mere

24. Apr 2012

Lokaludvalget foreslår metrostation ved Bopa Plads

Høring. Lokaludvalget ønsker, at muligheden for en ekstra metrostation i området omkring Randersgade/Bopa Plads undersøges i forbindelse med planlægningen af metro til Nordhavn.

Læs mere

24. Apr 2012

Carl Nielsens Allé som grøn rekreativ plads

Bydelsplan. Lokaludvalget arbejder for at omdanne hele Carl Nielsens Allé til en rekreativ plads, og etableringen af ny byhave var første spadestik.  

Læs mere

24. Apr 2012

Østerbroerne har fået en ny grøn byhave

Der blev gravet, plantet og bygget, da bunkerne på Carl Nielsens Allé d. 14 og 15. april blev omdannet til et skønt lille åndehul med insekthoteller, fuglekasser og krydderurter i lange baner. Tag et smut forbi og se det flotte resultat!

Læs mere

23. Apr 2012

Kamp for selvstændigt kulturhus

Der var lagt op til at opgive planerne om et selvstændigt kulturhus på Østerbro, da Københavns Kultur- og Fritidsudvalg mødtes den 19. april. Lokaludvalget gjorde indsigelser.

Læs mere

30. Mar 2012

Lokaludvalgsmøde 12. april

Lokaludvalget holder møde torsdag efter påske, hvor de skal tage stilling til aktuelle lokale sager og projekter.

Du kan finde mødematerialet her på siden.

Læs mere

30. Mar 2012

Husk at søge Østerbropuljen

Så er det nu du skal til tasterne, hvis du har et godt projekt i ærmet og bare mangler de økonomiske midler til at realisere dine idéer! Næste frist for at søge Østerbropuljen er 24. april kl.12.00.

Læs mere

27. Mar 2012

Sving spaden på Carl Nielsens Allé

I weekenden den 14. og 15. april kan du få jord under neglene og være med til at omdanne bunkeren på Carl Nielsens allé til en grøn have fuld af liv og skønne opholdssteder.

Læs mere

27. Mar 2012

Jagtvej 171 - Lokaludvalget er stadig kritisk

På trods af et nyt og 11 meter lavere forsalg til et kontorbyggeri på Jagtvej 171, er Lokaludvalget stadig skeptiske over planerne om at opføre bygningen.

Læs mere

27. Mar 2012

Nej til lagerbygning

Holdningen var klar blandt de borgere, der mødte op til ”Ordet er frit”- seancen ved Lokaludvalgets seneste møde: ingen lagerbygning i Kalkbrænderihavnsgade!

Læs mere

12. Mar 2012

Lokaludvalgsmøde 15. marts

Torsdag holder Lokaludvalget møde, hvor de skal tage stilling til aktuelle lokale sager og projekter.

Du kan finde mødematerialet her på siden.

Læs mere

5. Mar 2012

Lagerbygning på Kalkbrænderihavnsgade

Deltog du ikke i borgermødet i sidste uge, og har du en mening om den planlagte lagerbygning på Kalkbrænderihavnsgade? Så er Ordet dit, når Lokaludvalget holder Ordet er frit

Læs mere

5. Mar 2012

Informationsmøde om metro til Nordhavn

Du har mulighed for at høre om planlægningen af metro til Nordhavn på et offentligt informationsmøde den 22. marts, hvor alle er velkomne.

Læs mere

1. Mar 2012

Borgermøde om Kalkbrænderihavnsgade

Du har mulighed for at høre mere og give dit besyv med, når der afholdes borgermøde om planen for at opføre et pakhus på Kalbrænderihavnsgade.

Mødet afholdes den 1.marts kl.19.00-21.00

Læs mere

17. Feb 2012

Lokaludvalgsmøde 23. februar

Der er lokaludvalgsmøde på torsdag, hvor udvalget behandler puljenasøgninger.

Find mødematerialet her på siden

Læs mere

14. Feb 2012

Østerbros metrostationspladser

Lokaludvalget har masser af gode forslag og inputs til udformningen af Østerbros kommende metrostationspladser på Vibenhus runddel, Trianglen og Poul Henningsens Plads. Forslagene har de nu sendt af sted til Teknik- og Miljøforvaltningen som høringssvar til lokalplansforslagene.

Læs mere

6. Feb 2012

Lokaludvalgsmøde 9. februar

Torsdag holder Lokaludvalget møde, hvor de skal tage stilling til aktuelle lokale sager og projekter.

Du kan finde mødematerialet her på siden.

Læs mere

31. Jan 2012

Østerbro bydelsplan 2012

Henover foråret skal lokaludvalget sammen med Østerbros borgere udvikle visioner og projekter for Østerbros fremtid. Østerbro skal nemlig have en ny bydelsplan, der skal udstikke borgernes ønsker for bydelens udvikling.

Læs mere

30. Jan 2012

Lad idéerne strømme

Nu har du mulighed for at sætte dine idéer til Østerbros fremtid direkte ind på Østerbros nye idékort. Her kan du også læse og kommentere andres gode påfund.

Læs mere

30. Jan 2012

Bygning ved Svanemøllestranden realiseres

Lokaludvalget takker for alle de kommentarer som lokale borgere og foreninger har indsendt om udbygning af toiletbygningen ved stranden. Dog har lokaludvalget måttet sande, at kommunens projekt er så fremskredent, at det realiseres som det nu foreligger.

Læs mere

27. Jan 2012

Har du kreative idéer til strandbygning?

Så er ordet dit, når lokaludvalget holder Ordet er frit! Lokaludvalget mener, at den kommende strandbygning skal anvendes hele året, og vil gerne høre Østerbroernes gode idéer til brug af bygningen. Mød op den 9. februar eller skriv din idé her på siden.

Læs mere

27. Jan 2012

Ordet er frit!

Du har mulighed for at komme til orde og bringe lokale temaer eller sager til debat, når lokaludvalget holder Ordet er frit!

Læs mere

18. Jan 2012

Nye træer på Østerbro

Der skal plantes 100.000 nye træer i København inden år 2025.  Østerbro har allerede fået knap 30 nye træer, og der er mulighed for flere.

Læs mere

16. Jan 2012

Lokaludvalgsmøde den 19. januar

Torsdag holder Lokaludvalget møde, hvor de skal tage stilling til aktuelle lokale sager og projekter.

Du kan finde mødematerialet her på siden.

Læs mere

13. Jan 2012

Husk at søge Østerbropuljen

Så er det nu du skal til tasterne, hvis du har et godt projekt i ærmet og bare mangler de økonomiske midler til at realiserer dine idéer! Næste frist for at søge Østerbropuljen er 23. januar kl.12.00.

Læs mere

10. Jan 2012

Fra industriområde til bæredygtig bydel: Nordhavnsudbygningen er i gang!

Borgerrepræsentationen har nu vedtaget Lokalplanen for Århusgadekvarteret i Nordhavn, og dermed kan arbejdet med at forvandle det gamle havne- og industriområde til et nyt bæredygtigt byområde gå i gang.

Læs mere

9. Jan 2012

Debat om metro og letbaner

Hvilke trafikale løsninger skal København vælge i fremtiden? Det er til diskussion, når Rådet for Bæredygtig Trafik afholder en politikerhøring om udbygning af den kollektive trafik i København og klimavenlige transportløsninger. Det sker den 18.januar. Alle er velkomne!

Læs mere

21. Dec 2011

Godt nytår fra Lokaludvalget

Lokaludvalget takker for et spændende år og ser frem til nye aktiviteter i 2012

Læs mere

21. Dec 2011

Metropladserne på Østrerbro - vil du vide mere?

Københavns Kommune inviterer til møde om Østerbros tre kommende metropladser den 24. januar.

Læs mere

21. Dec 2011

Ny bygning ved Svanemøllestranden - hvad mener du?

Københavns Kommune planlægger ny multibygning ved stranden. Lokaludvalget vil gerne høre din mening om bygningen! 

Læs mere

9. Dec 2011

Juleknas og bankospil

Der var gang i bankopladerne og snakken om de ældres vilkår, da Lokaludvalget i samarbejde med Kildevælds Sogns Plejehjem inviterede til julearrangement for de ældre på Østerbro.

Læs mere

2. Dec 2011

Lokaludvalgsmøde den 8. december

Torsdag holder Lokaludvalget møde, hvor de skal tage stilling til aktuelle lokale sager og projekter.

Du kan finde mødematerialet her på siden.

Læs mere

29. Nov 2011

Hvad mener du om det nye Panum?

Panum skal udbygges og der er planer om at opføre en ny bygning. Kom til borgermøde den 14. december kl.19.00

Læs mere

25. Nov 2011

Foreningsguiderne guider videre på Østerbro

Med fornyet økonomisk støtte fra Lokaludvalget kan foreningsguiderne på Østerbro fortsætte det vigtige arbejde med at skabe kontakt mellem lokale foreninger og lokale børn til næste år.

Læs mere

24. Nov 2011

Forkerte oplysninger om støtte til Pakhus 11

I denne uges Østerbro avis kan man læse, at Pakhus 11 har fået bevilget op til 200.000 kr. i driftstøtte. Dette er dog en fejl.

Læs mere

24. Nov 2011

Julehygge for ældre på Østerbro

Har du lyst til at nyde 2. Søndag i advent sammen med andre ældre fra bydelen? Så har du chancen, når Lokaludvalget afholder julearrangement den 4. december.

Læs mere

18. Nov 2011

Ny bygning ved Svanemøllestranden

Lokaludvalget vil gerne høre din mening om den kommende bygning!

Læs mere

18. Nov 2011

Lokaludvalget siger nej til høj lagerbygning

Lokaludvalget har netop afgivet høringssvar på forslaget om at bygge en 23 meter høj bygning ved Østerport, på Kalkbrænderihavnsgade.

Læs mere

14. Nov 2011

Lokaludvalgsmøde 17. november

Der er Lokaludvalgsmøde på torsdag, hvor Lokaludvalget behandler puljeansøgninger.

Find mødemateriale her på siden.

Læs mere

11. Nov 2011

Anna Mee Allerslev mødte Østerbroborgerne

Almennyttige boligområder, unges trivsel og praktikpladser var til debat, da Beskæftigelses- og Integrationsborgmesteren Anna Mee Allerslev gæstede Østerbro onsdag den 9.november.

Læs mere

4. Nov 2011

Lokaludvalgsmøde torsdag d.10.november

Torsdag afholder Lokaludvalget møde, hvor de tager stilling til lokale aktuelle sager og projekter.

Du kan finde mødemateriale her på siden.

Læs mere

31. Okt 2011

Leg på Københavns tårne

Nu kan byens børn kravle til tops i Vor Frelser Kirke, rutsje ned ad Rådhustårnet og fange elektriske måger på børstårnet. Onsdag den 9. november kl. 14-16 åbner den nye tårnlegeplads i Fælledparken. Kom og vær med til indvielsen!

Læs mere

31. Okt 2011

Borgerdialog om Kalkbrænderihavnsgade

By & Havn I/S ønsker at opføre en 23 meter høj bygning på Kalkbrænderihavnsgade 3, København Ø. Grunden befinder sig i Indre By bydel, grænsende op til Østerbro bydel. Indre By Lokaludvalg har forslaget i høring, og vil gerne høre hvad du mener om planerne.

Læs mere

27. Okt 2011

Kom til møde med Anna Mee Allerslev

Hvad mener du om forholdene for integration og beskæftigelse på Østerbro? Hvad gør Københavns Kommune og Østerbro Lokaludvalg for at skabe bedre trivsel på Østerbro? Kan du selv gøre noget?

Det har du mulighed for at debattere, når Social- og Sundhedsudvalget i Østerbro Lokaludvalg inviterer Beskæftigelse- og Integrationsborgmester Anna Mee Allerslev til  debatmøde.

Læs mere

25. Okt 2011

Østerbro Lokaludvalg søger en AC barselsvikar

Vi søger en AC barselsvikar, der bl.a. kan varetage puljeadministration, økonomiopfølgning og sekretariatsbetjening. Ansøgningsfrist er 7. november.

Læs mere

17. Okt 2011

Kulturnat på Skt. Jakobs Plads

Skt. Jakobs Plads summede af liv, da Lokaludvalgets kulturnatsarrangement løb af stablen fredag den 14. oktober. Spirekoret sang, Cirkus Panik gøglede, jazztoner flød, og rigtig mange nysgerrige borgere fik snuset til lokaludvalgets projekter, da kulturnatten sænkede sig over Østerbro.

Læs mere

10. Okt 2011

Lokaludvalgsmøde torsdag den 13. oktober

Torsdag afholder Lokaludvalget møde, hvor de tager stilling til lokale aktuelle sager og projekter.

Du kan finde mødemateriale her på siden.

 

Læs mere

30. Sep 2011

Lokale cykelaktiviteter – Kend din by på cyklen

I forbindelse med VM-cykelløbet bød Østerbro på en række spændende lokale cykelaktiviteter arrangeret som et samarbejde mellem Lokaludvalget, Områdefornyelsen i Sankt Kjelds Kvarter og Miljøpunkt Østerbro.

Læs mere

30. Sep 2011

Husk at søge Østerbropuljen

Søg støtte hvis du har et godt projekt eller arrangement, der retter sig imod bydelen. Næste ansøgningsfrist er den 17. oktober kl. 12.00.

Læs mere

30. Sep 2011

Cirkus, jazz, ild og snobrød - Kom til Kulturnat!

Lokaludvalget inviterer til en hyggelig kulturnats-aften med masser af aktiviteter for børn og voksne. Det foregår fredag den 14. oktober klokken 17.00 – 22.00 på Skt. Jakobs Plads.

Kom og vær med!

Læs mere

29. Sep 2011

Lokaludvalget foreslår samarbejde med Teknik- og Miljøborgmester om trafikken på Østerbro

Lokaludvalget besluttede den 19. september at afsende et brev til Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal. I brevet foreslår Lokaludvalget et samarbejde med borgmesteren omkring en politisk behandling af udvalgets trafikstrategi.

Læs mere

27. Sep 2011

Sammenlægning af Ældreråd i 2013 - hvad mener du?

De 12 nuværende Ældreråd skal sammenlægges. Et forslag til en kommende struktur for det samlede Ældreråd er i offentlig høring, og vi vil gerne høre, hvad du mener om forslaget.

 

Læs mere

23. Sep 2011

Østerbro på budget 2012

Østerbro skal blandt andet have en ny skole og idrætshal, en vandidrætslegeplads og forebyggende skybrudsforanstaltninger ved Ryparken Station og Lyngbyvej. Det var nogle af de ting, der blev besluttet da alle Borgerrepræsentationens partier, med undtagelse af Enhedslisten, indgik budgetaftalen for 2012 natten til mandag.

Læs mere

23. Sep 2011

Kom til borgermøde: Bedre bus til Nørre Campus

Københavns Kommune arbejder for at skabe en bedre busbetjening til og fra området ved Nørre Campus og Rigshospitalet. Busserne skal kunne komme nemt frem og holde tidplanen. Kom til borgermøde om projektet og giv dine idéer og ønsker til busprojektet

Læs mere

19. Sep 2011

Kom med på guidet grøn cykeltur

Grib cyklen og kom med på en guidet søndagscykeltur, hvor du kan opleve Østerbros natur.

 

Læs mere

12. Sep 2011

Lokaludvalgsmøde mandag den 19. september

Lokaludvalget afholder endnu et ordinært møde i denne måned - denne gang er der puljeansøgninger på dagsordenen.

Se mødemateriale her på siden.

Læs mere

8. Sep 2011

Info om trafik under Cykel-VM

Fra den 19.-25. september afholdes der VM i landevejscykling i København. Det betyder at der vil være store trafikale ændringer på Østerbro og Indre by. Du kan se mere om hvilke dele af bydelen, der er berørt, parkering og offentlig transport her på siden.

Læs mere

7. Sep 2011

Reklamer for din klub, forening, skole eller dit lokale arrangement på Lokaludvalgets infoskærm

Mangler din forening eller klub nye medlemmer eller frivillige? Eller afholder I et lokalt arrangement, som I gerne vil sprede kendskabet til? Så er Lokaludvalgets nye infoskærm måske noget for jer!

Læs mere

5. Sep 2011

Daglige markeder på Østerbro?

Københavns Kommune vil i 2012 igangsætte et forsøg med etablering af markeder i København, og vil gerne have inputs til gode placeringer. Så har du en god idé til placeringen af et marked på Østerbro? Så vil Lokaludvalget gerne høre den!

 

Læs mere

5. Sep 2011

Lokaludvalgsmøde torsdag den 8. september

Så er der igen Lokaludvalgsmøde, hvor Lokaludvalget tager stilling til aktuelle lokale sager og projekter.

Du kan finde mødematerialet her på siden.

Læs mere

29. Aug 2011

Mød Lokaludvalget på Kulturfestivalen

Er du til kultur, livemusik og asfaltbal så mød op til Kulturfestival i Kildevældsparken lørdag den 10.september. Her kan du få en snak med repræsentanter fra Lokaludvalget om Lokaludvalgets igangværende projekter, og du kan møde lokale foreninger og høre om deres aktiviteter.

Læs mere

25. Aug 2011

Lokaludvalget arbejder for ny aktivitetshal

Lokaludvalget arbejder for, at Østerbros unge mellem 12-17 år får en aktivitetshal. Aktivitetshallen skal skabe rum for fællesskab på tværs af ungegrupper, vil være baseret på medbestemmelse fra de unge og skal indeholde en bred vifte af aktiviteter. Et af de første trin hen imod en realisering af projektet, blev taget mandag d.22/8. da Lokaludvalget fremlagde projektbeskrivelsen for en række kommunale, private og lokale aktører. Se projektbeskrivelsen her på siden.

 

Læs mere

24. Aug 2011

September i cyklernes tegn

Mulighederne er mange, når Østerbro Lokaludvalg i september måned afholder en række miljø- og cykelaktiviteter i samarbejde med Miljøpunkt Østerbro og Områdefornyelsen i Skt. Kjelds kvarter. Du kan bl.a. pimpe din cykel - få en snak med Østerbro Lokaludvalg om fremtidsplanerne for gode cykelforhold på Østerbro - eller du kan donere din gamle cykel, og glæde en unge cykelløs Østerbroborger.

Aktiviteterne arrangeres i forbindelse med afholdelsen af VM i Landevejscykling og Københavns Miljøfestival.

Læs mere

15. Aug 2011

Bland dig i debatten om Nordhavn

Hvad mener du om udviklingen af Nordhavn? Forslaget til lokalplan og kommuneplantillæg vedr. Århusgadekvarteret i Nordhavn er sendt i offentlig høring og Lokaludvalget skal afgive et høringssvar. Lokaludvalget vil gerne høre din mening om forslaget, inden høringsfristen 30. september.

Læs mere

12. Aug 2011

Lokaludvalgsmøde torsdag den 18. august

Så er der igen møde i Lokaludvalget, hvor udvalget tager stilling til aktuelle lokale sager.

Hent dagsorden her på siden.

Læs mere

8. Aug 2011

Husk næste ansøgningsfrist for Østerbropuljen

Næste frist for at søge Østerbropuljen er den 15.august kl.12.00. Så mangler du støtte til et godt projekt eller arrangement, der skal løbe af stablen i efteråret eller vinter 2011, er det nu du skal søge.  

Læs mere

27. Jun 2011

Trafikstrategi

Er du interesseret i at diskutere Østerbro Lokaludvalgs foreløbige skitseforslag til fornyelse og omdannelse af byrum og gadeforløb på Østerbrogade? Så læs mere om dem her og kom med dine kommentarer i kommentarfeltet.

Læs mere

17. Jun 2011

Synliggør jer på Frivillighedens Dag 30. september!

Frivillighedens Dag den 30. september er en årlig festdag, der hylder alle de tusinder af københavnere, der i al sin bredde og mangfoldighed arbejder frivilligt. Østerbro Lokaludvalg opfordrer alle foreninger til at deltage i Frivillighedens Dag den 30. september. Tilmeldingsfrist for at få en stand med i Idrætshuset er den 15. juli 2011.

Læs mere

17. Jun 2011

Høringssvar om metroforpladser

Østerbro Lokaludvalg har svaret på Teknik- og Miljøforvaltningens lokalplansforslag om 4 metroforpladser. Lokaludvalget roser Metroselskabet og Kommunen for den grundige orientering og den lange dialogproces, men forstår ikke, hvorfor borgernes og lokaludvalgets synspunkter så ikke afspejles i lokalplansforslaget. Læs udvalgets udtalelse og bemærkninger her.   

Læs mere

16. Jun 2011

Høringssvar om "Københavns Cykelstrategi - fra god til verdens bedste"

Lokaludvalget har svaret på høringen om Københavns Cykelstrategi 2011-2025 – fra god til verdens bedste. Svaret er givet på baggrund af Teknik- og Miljøforvaltningens opfordring om inputs til forbedringer af Cykelstrategien. Læs udvalgets udtalelse og bemærkninger her. 

Læs mere

1. Jun 2011

Succesfuld sundhedsweekend i Fælledparken

Solen var med det sundhedsarrangement for seniorer, som Lokaludvalget afholdt i Fælledparken i weekenden 28. og 29. maj. I løbet af de to dage mødte 800 seniorer op og der blev spist og lyttet til foredrag, målt lungefunktion og blodtryk. Der var telte, stakit og blomster, som stod man i sin egen baggård. Store dele af arrangementet var ledsaget af stemningsfulde jazztoner og indimellem var der også plads til Line Dance og Tai Chi.   

Læs mere

27. Maj 2011

160 unge Østerbroere festede i Krudttønden

Den 19. maj, Store Bededagsaften, samledes 160 unge i Krudttønden i forbindelse med den Ungenetværksfest, som Lokaludvalget stod bag. Initiativet var neget vellykket og Lokaludvalget vil fortsat gerne støtte op om de unges muligheder for at netværke på tværs i bydelen.

Læs mere

25. Maj 2011

Sikker By på dagsordenen

Denne uge i København er udnævnt til Sikker By-uge, hvor Østerbro ligesom de andre bydele inviterer til aktiviteter, som markerer de mange lokale bestræbelser på at skabe trygge rammer og gøre bydelene mere sikre.

Læs mere

23. Maj 2011

Fokus på Østerbros seniorer i weekenden

I denne weekend inviterer Østerbro Lokaludvalg i samarbejde med Forebyggelsescenter Østerbro til et storstilet sundhedsarrangement som har fokus på bydelens 55+ seniorer og deres velbefindende. Arrangementet bliver afholdt på græsarealet langs P.H. Lings Allé ved Fælledparken og foregår både lørdag og søndag fra kl. 10.00 - 15.00.

Læs mere

13. Maj 2011

Cykeltur på Østerbro - Gratis guidet tur

Igen i år kan du tage med Copenhagen X på gratis guidet tur hver søndag til ny arkitektur.

Tag med Copenhagen X på cykeltur på Østerbro søndag den 29. maj og få en status på ’Nordholmene’ i Nordhavn og oplev den nye bystrand ved Svanemølle Havn.

Læs mere

11. Maj 2011

Østerbro Lokaludvalg søger ny informations- og projektmedarbejder

Da vores dygtige kollega er stoppet, søger vi her i sekretariatet for Østerbro Lokaludvalg en ny informations- og projektmedarbejder som kan starte 8. august. Ansøgningsfristen er 24. maj.

Læs mere

6. Maj 2011

Lokaludvalgsmøde torsdag d. 12. maj

 Så er der igen møde i Lokaludvalget, hvor udvalgets drøfter og tager stilling til små og store lokale sager.

Download dagsordenen her på siden.

 

Læs mere

26. Apr 2011

Aktivitetshal for unge

Østerbro Lokaludvalg har netop vedtaget at arbejde for etableringen af en aktivitetshal for unge i alderen 12-17 år på Østerbro. Lokaludvalget planlægger en fremvisning for relevante samarbejdspartnere og en studietur til Sverige.

Læs mere

14. Apr 2011

Lokale unge planlægger netværksfest

I samarbejde med Lokaludvalgets fagudvalg for børn og unge har en gruppe børn og unge fra bydelens skoler i løbet af foråret planlagt og arrangeret en Ungefest for 4. - 9. klassetrin. Ungefesten d. 19. maj er samtidig opstarten på en ungenetværksgruppe i bydelen. 

Læs mere

8. Apr 2011

Fodgængerstrategi: Velkommen i det fri!

Lokaludvalget har svaret på høringen om Fodgængerstrategi for København. Svaret er givet på baggrund af en borgerdialogproces og rapport om udviklingen af gå-kultur, fodgængerruter og mødesteder i bydelen: Velkommen i det fri!

Læs mere

1. Apr 2011

Lokaludvalgsmøde torsdag d. 7. april

Så er der igen møde i Lokaludvalget, hvor udvalgets drøfter og tager stilling til små og store lokale sager.

Download dagsordenen her på siden.

Læs mere

25. Mar 2011

Sundhed og Omsorgsborgmesteren på besøg

De ældres madordning og boligforhold samt muligheden for et lokalt Sundhedshus. Det var hovedemnerne til Lokaludvalgets møde med Københavns Sundheds- og Omsorgsborgmester Ninna Thomsen d. 22. marts.

Læs mere

23. Mar 2011

Cykelpakke Østerbro endelig vedtaget

Med den politiske aftale om Cykkelpakke Østerbro er Lokaludvalget både tilfredse med de 30 mio. kr, der skal bruges på at gøre det nemmere og sikrere at cykle i bydelen samt med det gode samarbejde, der har været mellem Kommunen og Lokaludvalget.

Læs mere

22. Mar 2011

Møde om vidensbydel Nørre Campus

I disse år og mange år frem vil en vidensbydel vokse op omkring områderne ved Panum, Rigshospitalet, Universitetsparken og Metropol.
Kom og hør hvad udviklingen betyder for dig og København på Rigshospitalet d. 23. marts 2011
kl. 19.00 -20.30.

Læs mere

17. Mar 2011

Forslag til forbedringer på Søruten

På Teknik- og Miljøforvaltningens opfordring har Østerbro Lokaludvalg givet sine inputs til forbedringer af gang- og cykelruten, Søruten, der løber langs søerne. Læs udvalgets udtalelse og bemærkninger her. 

Læs mere

14. Mar 2011

Kom til møde med Ninna Thomsen

Sundheds- og omsorgsborgmester, Ninna Thomsen, gæster Lokaludvalgets fagudvalg for social og sundhed tirsdag d. 22. marts. Alle borgere og interessenter på sundheds- og omsorgsområdet er velkomne til mødet, hvor relevante lokale sundheds- og omsorgsspørgsmål er på dagsordenen.

Læs mere

10. Mar 2011

Socialborgmesteren på Østerbro

Lukning af Borgerservice på Trianglen og underprioritering af handikapområdet - det var hovedemnerne, da Socialborgmester Mikkel Warming mødte Lokaludvalget og borgere på Østerbro til et møde om sociale problemstillinger i bydelen.

Læs mere

4. Mar 2011

Hvor skal du holde i nat?

Hvordan løser vi parkeringsproblemerne på Østerbro? Lokaludvalget efterlyser ideer til nye parkerings-
muligheder i bydelen. 

Vi opfordrer alle østerbroere og brugere af bydelen til at give deres input her på siden.

Læs mere

2. Mar 2011

Nyheder lige til skærmen

Østerbro Lokaludvalg gør det nu nemmere at følge med i vores aktiviteter ved lanceringen af vores nye RSS feed og nyhedsbrev. Skriv dig op til de nye tjenester og vær helt opdateret med små og store lokale sager.

Læs mere

24. Feb 2011

Lokaludvalget inviterer til møde med Socialborgmesteren

Lokaludvalgets fagudvalg for social og sundhed har inviteret socialborgmester Mikkel Warming til et møde 9. marts i Østerbrohuset til en drøftelse om relevante sociale emner og problemstillinger i bydelen. Alle østerbroere og interessenter på socialområdet er velkomne.

Læs mere

23. Feb 2011

Hvordan gør vi det mere attraktivt at gå på Østerbro?

- det vil Lokaludvalget sætte fokus på i de kommende måneder. Vi planlægger bl.a. en fodgængerevent og deltager i mødet med Dansk Fodgængerforbund om forholdene for de gående i byen onsdag den 2. marts på Øbro Jagtvej Bibliotek.

Læs mere

21. Feb 2011

Hvordan kører det med Søruten?

Søruten - cykelruten langs søerne - skal forbedres. I den forbindelse er Lokaludvalget blevet bedt om inputs til forbedringer af ruten. Vi vil derfor gerne høre, hvordan østerbroerne mener, Søruten kan blive bedre. Skriv din kommentar på vores hjemmeside!

Læs mere

21. Feb 2011

Møde i Lokaludvalget d. 24. februar

Østerbro Lokaludvalg holder møde torsdag d. 24. februar kl. 19.00 i Østerbrohuset.

På dagsordenen til mødet er behandling af puljeansøgninger fra årets første ansøgningsrunde.

Læs mere

7. Feb 2011

Containerterminal midt i rekreativt område?

Lokaludvalget har et lovforslag i høring, om planer for flytning af containerterminalen i Københavns havn til ydre Nordhavn. Der foreligger dog allerede planer om rekreative områder på samme sted.  

Hvad mener du om planerne for flytningen af containerterminalen?

Læs mere

4. Feb 2011

Lokaludvalgsmøde 10. februar

En flytning af containerterminal der vil vanskeliggøre udviklingen af rekreative områder i ydre Nordhavn samt Lokaludvalgets årsplan for 2011 - det er blot nogle af punkterne på dagsordenen til Lokal-
udvalgets møde på torsdag kl. 19.00 i Østerbrohuset.

Kom og hør med - dagsordenen kan hentes her

Læs mere

29. Jan 2011

Flere skal gå mere på Østerbro

Københavns Kommune er i gang med at udforme en fodgængerstrategi, der skal få flere til at gå mere i København.

Lokaludvalget vil nu undersøge, hvordan østerbroerne mener, det kan blive mere attraktivt at gå i bydelen.

Læs mere

28. Jan 2011

Ny sundhedspolitik i kommunen

Lokaludvalget har Københavns Kommune nye sundhedspolitik 'Længe leve København' i høring.

Læs høringsudkastet her, og giv os din mening om kommunens sundhedspolitik for de næste fire år.

Læs mere

24. Jan 2011

Sammenlægning af Lokaludvalg og MiljøPunkt

Københavns Lokaludvalg og Miljøpunkter skal sammenlægges, så lokaludvalgene fra juli har ansvaret for det borgernære miljøarbejde. Lokaludvalget har besluttet sig for en driftstøtteordning, der skal sikre, at Miljøpunktet fortsat kan stå for miljøopgaven på Østerbro.

Læs mere

20. Jan 2011

Lokaludvalgsmøde torsdag den 20. januar

Torsdag d. 20. januar afholdes årets første møde i Lokaludvalget.

Du kan downloade dagsordenen her på siden.

Læs mere

17. Jan 2011

Puljepenge i P4's søgelys

Mandag d. 17. jan. 2011, bragte p4 København historien: 

"Lokaludvalgs-penge ryger tilbage til kommunerne".

Læs mere

14. Jan 2011

Skoledistrikter på Østerbro

I forbindelse med de nye strukturtilpasninger og skoledistriktsændringer for Østerbro har vi opdateret vores kort over skoledistrikterne på Østerbro.

Læs mere

11. Jan 2011

Rapport om Ungeinvolvering på Østerbro

Rapporten om Ungeinvolveringsprocessen på Østerbro 2010 er nu klar til download.

Læs hvad Østerbros børn og unge mener, der skal til for at skabe et bedre og mere interessant børne- og ungeliv på Østerbro. 

Læs mere

10. Jan 2011

Årets første frist til Østerbropuljen

17. januar er årets første frist for ansøgninger til Østerbropuljen. Ansøg om økonomisk støtte, hvis du har et spændende projekt eller arrangement, der kommer bydelen til gode.

Se også årets yderligere tre ansøgningsfrister:

Læs mere

5. Jan 2011

Godt nytår fra Lokaludvalget

Østerbro Lokaludvalg ønsker godt nytår og takker for et spændende 2010.

Læs mere

14. Dec 2010

Julehygge på Sankt Jakobs Plads

Lokaludvalget afholdte julehyggearrangement på Sankt Jakobs Plads i weekenden d. 11. og 12. dec.

Se billeder fra alle weekendens aktiviteter her.

Læs mere

26. Nov 2010

Hvad mener du om planerne for Strandpromenaden?

Du kan nu give dine kommentarer til Lokaludvalgets sager direkte her på hjemmesiden. Hvad mener du eksempelvis om udviklingsplanerne for Strandpromenaden ved Svanemøllestranden?
Lad os høre din mening...

Læs mere

19. Nov 2010

ForeningsGuiderne Østerbro kan fortsætte

Med fornyet økonomisk støtte fra Lokaludvalget kan ForeningsGuiderne fortsætte det vigtige integrationsarbejde på Østerbro til næste år.

Læs mere

4. Nov 2010

Hvordan skal Østerbrogade se ud?

'Østerbrogade som miljøprioriteret handelsgade' - sådan lyder titlen på første etape af den trafikstrategi en nyligt nedsat trafikstrategigruppe under Lokaludvalget er i gang med at udvikle. 

Læs mere

27. Okt 2010

Borgermøde om Områdefornyelsen

Områdefornyelsen i Sankt Kjelds Kvarteret er nu i gang, og østerbroerne inviteres derfor til borgermøde den 4. november kl. 17 -19.30 på Kildevældsskolen.

Læs mere

19. Okt 2010

Kulturnat på Sankt Jakobs Plads

Ildshow, ansigtsmaling, glødende lysinstallation og svingende jazz, jive og boogie - det var nogle af ingredienserne til Lokaludvalgets opskrift på en festlig Kulturnat.

Læs mere

13. Okt 2010

Et positivt integrationsudspil

Lokaludvalget har haft Kommunens udkast til ny integrationspolitik og handleplaner i høring og har nu afgivet høringssvar.

Læs høringssvaret og mere om udkastet til integrationspolitik -

Læs mere

1. Okt 2010

Ungekonference på Østerbro

Den 25. september afholdte Lokaludvalget Ungekonference for Østerbros 10-16 årige. Konferencen er et led i en ungdomsindsats, der har kørt over foråret og sommeren, og Lokaludvalget har fået en masse inputs fra de unge til, hvordan de ser, Østerbro kan blive bedre for børn og unge. 

Læs mere

3. Sep 2010

EKSTRA efterårs-og vinterpulje!

 
Lokaludvalget har afsat midler til en ekstra puljeuddeling til gode, sjove, skæve og interessante initiativer i bydelen. Læs om puljen og hvordan du søger.

Læs mere

26. Aug 2010

Hvordan skal kommunens nye integrationspolitik være?

Københavns Kommunes nye udkast til integrationspolitik er i høring hos Lokaludvalget.

Læs udkastet og del DIN mening i vores debatforum!

Læs mere

25. Aug 2010

Sikker By på Østerbro

Københavns Kommunes nye ramme for den kriminalpræventive indsats er i høring hos lokaludvalgene i København.

Læs om Sikker By pakken og hvordan Lokaludvalgets arbejde spiller sammen med Sikker By indsatsen.

Læs mere

18. Aug 2010

Lokaludvalget foreslår Kulturhus på Borgervænget

Kulturhus på Østerbro? Lokaludvalget foreslår bygning med store indendørs og udendørs arealer på Borgervænget.

Læs mere

12. Aug 2010

Lokaludvalgene bliver evalueret

Als Research har evalueret Københavns 12 lokaludvalg. Evalueringsrapporten er i høring til den 20. august.

Læs mere

1. Aug 2010

Områdefornyelse på Østerbro

I sensommeren 2010 begynder en af Københavns Kommunes nye områdefornyelser i Sankt Kjelds kvarteret på Ydre Østerbro.

Læs mere

28. Jun 2010

Sommer på Svanemøllestranden


Se billeder fra den flotte nye badestrand i Svanemøllebugten 

 

Læs mere

17. Jun 2010

Gadeleksikon over Østerbro på nettet

Lokaludvalget har med Østerbropuljen støttet et nyt interaktivt gadeleksikon over Østerbros gader. Her kan man læse om kvarterets gader og selv være med til at bidrage med viden om lokalområdet.

Læs mere

16. Jun 2010

Svar fra borgmestre på Lokaludvalgets brev om Nordhavnsvej

Læs svarbrevet fra blandt andre Overborgmesteren til Lokaludvalgets kritiske brev om den kommende Nordhavnsvej.

Læs mere

1. Jun 2010

Få indflydelse på udformningen af de nye Metro forpladser

Metroselskabets og Østerbro Lokaludvalg inviterer borgerne til møder og Åben tegnestue om de kommende Metro forpladser på Østerbro. 

Læs mere

21. Maj 2010

Lokaludvalget kæmper videre for en ordentlig Nordhavnsvej

Østerbro Lokaludvalg har som opfølgning på borgermødet om Nordhavnsvej sendt et brev med uddybende kritik af den valgte vejmodel til Teknik- og Miljøudvalget og andre politikere i Borgerrepræsentationen.

Læs mere

19. Maj 2010

Lokaludvalget til Copenhagen X Arkitekturløb

Østerbro Lokaludvalg var en del af Copenhagen X's årlige arkitekturløb d. 20. maj. Se billederne fra vores stand med information om vores bydelsplan, lokaludvalgets arbejde og små forfriskninger. 

Læs mere

23. Apr 2010

Ophedet debat om Nordhavnsvejen

Torsdag d. 22. april løb borgermødet om Nordhavnsvejen af stablen, og mange borgere var mødt op for at give deres mening om den politisk valgte model for den kommende Nordhavnsvej.

Læs mere

16. Apr 2010

Debatmøde om Nordhavnsvejen

Med den politiske aftale omkring Nordhavnsvejen d. 25. marts i Borgerrepræsentationen, er anlæggelsen af den nye Nordhavnsvej tæt på at være en realitet.

Læs mere

12. Apr 2010

Borgermøde om Blå Plan for Svanemøllebugten

Kom til borgermøde om udviklingen i og omkring Svanemøllebugten og behovet for udviklingen af en Blå Plan for området.

Læs mere

8. Apr 2010

Lokaludvalget sætter fokus på Østerbros unge

Lokaludvalget står bag en ny ungdomsindsats på Østerbro. I samarbejde med Børne- og Ungdomsforvaltningen på Østerbro og lokale institutioner, vil Lokaludvalget sætte fokus på de unge...

Læs mere

17. Mar 2010

Lokaludvalget er konstitueret og en ny formand er valgt

Det nye Lokaludvalg har haft sit konstituerende møde, og Torkil Groving er valgt som Østerbro Lokaludvalgs nye formand. Læs en præsentation af formanden her.

Læs mere

12. Mar 2010

Østerbrobasen er i luften

Østerbro har fået en ny bydelsportal til alle bydelens borgere, foreninger og institutioner.

Tilmeld din forening, start debatter og se hvad der sker på Østerbro på www.oesterbrobasen.dk

Læs mere

12. Feb 2010

Så er det nye Østerbro Lokaludvalg på plads

Stemningen var generel positiv og undertiden præget af spænding og intensitet, da det nye Østerbro Lokaludvalg blev valgt på Repræsentantskabsmødet for Østerbro Lokaludvalg onsdag d. 10. februar.

Læs mere

21. Jan 2010

Valg til nyt Lokaludvalg på Østerbro

Den 10. februar var der Repræsentantskabsmøde og nyvalg for Østerbro Lokaludvalg.

Læs mere

19. Jan 2010

Victor Borge på Østerbro

I anledningen af Victor Borges 100 års fødselsdag blev der den 7. juli 2009 rejst en smuk statue af den folkekære kunstner på Victor Borges plads på Østerbro. Se Ulrik Gutt Nielsens film fra dagen her 

Læs mere

29. Dec 2009

Godt Nytår!

Den 7. januar kl. 19 i Krudttønden, Serridslevvej 2 holder Østebro Lokaludvalg et informationsmøde om lokaludvalget og udvalgsarbejdet. Informationsmødet lægger op til repræsentantskabsmødet den 10. februar, hvor det nye lokaludvalg sammensættes.

Læs mere

7. Dec 2009

Invitationer til repræsentantskabsmødet

Fredag d. 4. december fik Lokaludvalget sendt lidt over 400 breve ud til lokale foreninger, netværk og råd med invitationer til Repræsentantskabsmødet d. 10/2-2010.

Læs mere

24. Nov 2009

Søg Østerbropuljen og få støtte til en god idé!

Den næste ansøgningsfrist til Østerbropuljen er fredag d. 16. april 2010, så det er tid til at komme i gang med at søge...  

Læs mere

12. Nov 2009

Borgermøde om genbrugsplads på Borgervænget

Læs mere

12. Nov 2009

Sig din mening om Østerbros trafik

En gruppe borgere fra Østerbro har lavet en rapport om trafik på Østerbro med forslag til forbedringer.

Læs mere

12. Nov 2009

Pangfarver på Poul Henningsens Plads

Så er der kommet farver på Amfiteateret, der står på Poul Henningsens Plads.

Læs mere

11. Sep 2009

Foreningsguider på Østerbro

Foreningsguider hjælper etniske minoritetsbørn ind i foreningslivet. Nu starter initiativet på Østerbro

Læs mere